Antena 3 CNN Life Se mai înmatriculează sau nu mașinile cu volan pe dreapta în România? RAR: ”Doar în aceste condiții”

Se mai înmatriculează sau nu mașinile cu volan pe dreapta în România? RAR: ”Doar în aceste condiții”

de Laura Dinu    |   
 
Registrul Auto Român a explicat în ce condiții se mai pot înmatricula autoturismele cu volan pe dreapta în România. 

”Încă mai suntem întrebați dacă eliberăm CIV pentru autovehiculele cu volanul pe partea dreaptă, deși au trecut peste trei ani de la încheierea perioadei de tranziție de după Brexit.

Din acest motiv reamintim că un vehicul care provine din UK ar putea primi CIV de la RAR doar după modificarea poziției postului de conducere într-un atelier autorizat de reparații care are în domeniul de activitate posibilitatea de a efectua lucrări la sistemele de frânare, direcție, rulare, electric, caroserie (elemente de rezistență opțional).

În cazul sistemelor frânare și direcție, modificările sunt acceptate numai dacă acestea au fost realizate prin înlocuirea componentelor neadecvate cu altele noi.

Totodată, mașina trebuie să fie echipată în mod obligatoriu cu faruri care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului.

Sunt exceptate autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială. Această excepție se aplică doar dacă autovehiculul a fost înmatriculat (definitiv) într-un stat actual membru UE înainte de data de 01.01.2021 (31.12.2020 reprezentând data la care perioada de tranziție convenită de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord - UK și UE s-a încheiat)”, scriu reprezentanții RAR pe o rețea socială.

Încă mai suntem întrebați dacă eliberăm CIV pentru autovehiculele cu volanul pe partea dreaptă, deși au trecut peste...

Publicată de Registrul Auto Român Oficial pe Luni, 22 iulie 2024
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile