Antena 3 CNN Actualitate Se mai fac cursuri în perioada alegerilor? Elevii vor avea o minivacanţă. Anunţul ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru

Se mai fac cursuri în perioada alegerilor? Elevii vor avea o minivacanţă. Anunţul ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru

Sunt reguli şi condiţii stricte în şcoli, înainte şi după alegerile alegerile locale din 27 septembrie, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, iar veştile pentru elevi sunt bune.

de Milena Niță    |   

Şeful de la Sănătate a anunţat cu o săptămână înainte de alegeri că se vor face dezinfecţii în şcoli, atât vineri, înainte de alegeri, cât şi în zilele de luni şi marţi, după scrutinul electoral.

Astfel, pentru siguranţa elevilor, unităţile de învăţământ vor fi închise în aceste trei zile. Se va forma astfel o minivacanţă de cinci zile libere, având în vedere şi week-endul.

Nelu Tătaru: Şcoli închise vineri, luni şi marţi

"Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale, care au anumiți timpi și pentru a avea siguranța și a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. 

O să avem vineri închisă școala, luni și marți închisă școala", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit realitatea.net.

Reguli pentru alegerile locale din 27 septembrie

Alegerile locale au loc duminica viitoare, pe 27 septembrie, iar alegătorii trebuie să respecte o serie de norme astfel încât să își poată exercita dreptul la vot în condiții de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. 

Cel mult cinci alegători vor avea acces în acelaşi timp în sala de vot, aceștia vor fi obligați să se dezinfecteze pe mâini și să poarte mască. Acestea sunt câteva dintre regulile privind organizarea alegerilor, prevăzute de Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de urgență.

Mască, distanţă, dezinfectant

În plus, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toți participanții la procesul electoral: alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidații, delegaţii acreditaţi, personalul de pază.

De asemenea, este prevăzută asigurarea distanțării fizice de minimum un metru între participanții la procesul electoral, dezinfecția periodică după fiecare contact direct cu alte persoane a mâinilor participanților la procesul electoral, dar și dezinfecţia sediilor secţiilor de votare.

Totodată, primarii trebuie să asigure, pe cât posibil, circuite separate de intrare și ieșire din secție. Tot administrațiile locale trebuie să asigure flacoane cu soluție dezinfectantă. Alegătorii vor fi obligați să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare și la ieșirea din acesta.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?