Antena 3 CNN Externe Se înăspresc regulile pentru călătorii care vor să urce cu lichide la bordul avioanelor. Ce trebuie să știe pasagerii

Se înăspresc regulile pentru călătorii care vor să urce cu lichide la bordul avioanelor. Ce trebuie să știe pasagerii

de Adrian Iclozan    |   

Regulile pentru transportul lichidelor în bagajele de mână se vor înăspri din nou pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană începând de la 1 septembrie, transmite Agerpres, care citează DPA.

De la această dată, pasagerii curselor aeriene vor putea transporta lichide în bagajele de mână doar în recipiente cu volum maxim de 100 mililitri.

Pasagerilor li se va cere, de asemenea, să împacheteze toate recipientele într-o singură pungă de plastic transparentă, cu volumul maxim de 1 litru.

Regulile privind transportul lichidelor, introduse în 2006, fuseseră anterior relaxate pe unele aeroporturi din Germania.

Condiția era ca bagajul să poată fi controlat de scanere cu tomografie computerizată, care utilizează o tehnologie dezvoltată în scopuri medicale și pot reprezenta rapid în imagini tridimensionale conținutul unui bagaj.

Însă unii oficiali UE au exprimat îndoieli cu privire la fiabilitatea noilor scanere pentru bagaje.

Cum se poate călători cu recipiente cu lichide în bagajul de mână între destinațiile din UE

Medicamentele şi hrana lichidă pentru bebeluși sunt exceptate de la regulile privind lichidele.

Noile reglementări UE permit ca recipientele cu lichide să rămână în interiorul bagajelor la punctele de control echipate cu scanere noi.

Totuși, lichidele şi dispozitivele electronice vor trebui, în continuare, să fie scoase din bagaje și prezentate separat la punctele de control dotate cu scanere convenționale, care sunt comune pe multe aeroporturi din UE.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile