Antena 3 CNN Actualitate Religie Se cere deshumarea părintelui Iustin Pârvu! Un nepot susține că duhovnicul i s-a arătat și a cerut să fie „scos afară”

Se cere deshumarea părintelui Iustin Pârvu! Un nepot susține că duhovnicul i s-a arătat și a cerut să fie „scos afară”

Părintele Iustin Pârvu a murit în 2013, la vârsta de 94 de ani, iar de atunci mormântul lui, de la Mănăstirea Petru Vodă, a devenit loc de pelerinaj pentru credincioși.

La aproape șapte ani de la moartea sa, sunt credincioși care cer deshumarea părintelui Iustin Pârvu, despre care cred că face miracole după moarte.

Pentru că cererea lor nu a fost acceptată de Biserică, au inițiat o petiție online pentru a se strânge cât mai multe semnături pentru deshumarea părintelui. Petiția, intitulată ”Un grup de credincioși, următori ai învățăturilor Părintelui Iustin”, are următorul mesaj:

”Având în vedere toate acestea, precum și tradițiile vechi de sute de ani, cu precădere din zona Moldovei, dar și din Țara Românească, rudele, ucenicii și credincioșii care îl iubesc și cinstesc pe vrednicul de pomenire Arhimandrit Iustin Pârvu, SOLICITĂM DESHUMAREA celui ce ne-a fost îndrumător și exemplu de viețuire ortodoxă, cu ocazia oficierii slujbei de pomenire de 7 ani! Solicităm să se scoată la lumină trupul Părintelui Iustin, iar în cazul în care se va dovedi că are sfinte moaște (trup întreg sau oseminte cu caracteristici specifice sfinților), cerem să li se acorde cinstea cuvenită, să fie așezate într-o raclă, într-un baldachin special amenajat și expuse spre închinare! Menționăm ca argumente pentru deshumare faptul că unei rude apropiate (un nepot) i s-a arătat Părintele, spunându-i: „la 6 ani și jumătate să mă scoateți afară” – citat cu aproximație, iar alți credincioși l-au visat stând în afara mormântului și spunându-le să vină la el când au nevoie de ajutor”, se arată în textul petiției.

Până acum, petiția online a adunat puțin peste 1000 de semnături, dar chiar și așa nu există prea multe șanse ca ea să fie și pusă în aplicare.

Subiecte în articol: iustin parvu duhovnic
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile