Antena 3 CNN Economic Noi scumpiri la produsele de la raft din cauza poliţelor RCA | La ce să se aştepte românii

Noi scumpiri la produsele de la raft din cauza poliţelor RCA | La ce să se aştepte românii

Creşterea uriaşă a preţurilor la poliţele RCA se va vedea şi în preţul produselor de la raft, avertizează transportatorii.

de Radu Tiliță    |    Ioana Mircea    |   

Trasportatorii avertizează că zeci de companii în domeniu abia mai rezistă pe piaţă. În aceeaşi perioadă anului 2022, aceştia plăteau undeva la 1400 de lei pentru asigurarea obligatorie a unei singure maşini, iar în prezent, după noile preţuri de referinţă aceştia ar putea plăti peste 1900 de lei.

Totul în contextul în care aceste preţuri de referinţă obligă furnizorul de asigurări auto să respecte această variantă de preţ. Astfel, este foarte probabil ca jucătorii din piaţă să pluseze peste preţurile de referinţă.

Totodată, preşedintele  Camerei Deputaţilor a anunţat ieri că există semnale în piaţă prin care se bănuieşte falimentul unei mari companii de asigurări auto. Şi acest lucru ar putea influenţa preţul asigurărilor RCA, ba mai mult, le-ar putea dubla.

Citeşte şi: Noile prețuri la polițele RCA îi sperie pe șoferi. ASF: "Atragem atenția companiilor de asigurări să nu speculeze piața, să nu impună tarife exagerate"

Toate aceste modificări se vor putea simţi în preţurile de la raft în perioada următoare.

Subiecte în articol: scumpiri alimente
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog