Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Masa la restaurant, mai scumpă cu aproape 40% | ”O porție de sarmale costă aproape 70 de lei”

Masa la restaurant, mai scumpă cu aproape 40% | ”O porție de sarmale costă aproape 70 de lei”

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 19:55 27 Mar 2024 Modificat la 19:55 27 Mar 2024

Patronii de restaurante susțin că din cauza presiunii cu taxele şi impozitele au fost nevoiţi să mărească prețurile.

În Capitală, nu se mai găseşte o pizza sub 50 de lei, cel puţin în zona centrală. Iar o ciorbă costă şi ea în jur de 40 de lei. De altfel, o masă completă pentru o persoană sare de 150 de lei, echivalentul a 30 de euro.

La restaurantele din centrul Capitalei, cine vrea să servească o masă completă, lasă cel puţin 150 de lei de persoană.

Băuturile au atins și ele prețuri record.

”15 lei apa și 20 lei cafeaua”, spune un alt client. 

Nota de plată pentru două ape, o cafea, papanaşi, o ciorbă de burtă şi o porţie de mici ajunge la peste 220 de lei. Cu bacşişul de 10 la sută inclus.  

Şi străinii veniţi să lucreze la noi în ţară spun că viaţa e scumpă.

”Apa e gratuită în Sri Lanka. Pentru mine e scump aici”, spune un străin.

Scumpirile au intervenit şi pe fondul creşterilor costurilor cu forţa de muncă, creşterii preţului combustibilului dar şi al schimbărilor fiscale.

O nouă provocare pentru patronii din Horeca ar urma să o reprezinte trecerea la impozitarea progresivă, dar coaliţia de guvernare nu a luat încă o decizie cu privire la această măsură.

Citește mai multe din News Hour with CNN
» Citește mai multe din News Hour with CNN
TOP articole