Antena 3 CNN Economic Preţurile alimentelor au explodat în pandemie, iar economiştii prevăd noi scumpiri 

Preţurile alimentelor au explodat în pandemie, iar economiştii prevăd noi scumpiri 

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 10:26 09 Mai 2020 Modificat la 10:26 09 Mai 2020

Cel mai mult s-au scumpit carnea, legumele şi fructele, potrivit datelor prezentate sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3.

Astfel, carnea de porc s-a scumpit în primele luni ale anului cu 16%, iar cartofii cu 12%, faţă de luna decembrie.

Preţul fructelor a crescut cu 5% în martie, însă caise se vând cu 20 de lei kilogramul, iar piersicile cu 15-17 lei, în pieţe.

Mult s-au scumpit şi mezelurile, pentru care plătim cu 17% mai mult faţă de anul trecut.

În plus, specialiştii economişti francezi estimează că preţurile ar urma să mai crească şi în perioada următoare.

Preţurile alimentelor au explodat în pandemie

Citește mai multe din Economic
» Citește mai multe din Economic
TOP articole