Antena 3 CNN Life Scrisori de mână ale prințesei Diana, scoase la vânzare. Arată perspectiva ei din spatele ușilor închise: „William își adoră frățiorul”

Scrisori de mână ale prințesei Diana, scoase la vânzare. Arată perspectiva ei din spatele ușilor închise: „William își adoră frățiorul”

de Mia Lungu    |   

Scrisorile Prințesei Diana către fosta menajeră a familiei sale vor fi scoase la vânzare, oferind o „perspectivă” asupra vieții sale din spatele ușilor închise, inclusiv pregătirile pentru nunta cu prințul Charles și detalii despre relația din copilărie a prințului Harry și a prințului William, potrivit CNN.

[GAL layout="5"]

Violet Collison, poreclită Collie, a fost menajeră șefă la Park House din reședința regală Sandringham Estate din Norfolk, unde s-a născut și a crescut Diana. Collison a asistat la nașterea Dianei, precum și a fraților ei, Sarah, Jane și Charles, potrivit Sworders, casa de licitații care se ocupă de vânzarea din 30 iulie.

„[Collison] a fost o constantă în viața Dianei și a rămas așa toată viața ei”, a declarat, joi, pentru CNN, Luke Macdonald, șeful departamentului de artă și succesiuni de la Sworders. „Pentru Diana, ea a fost întotdeauna acolo”.

Chiar și după ce Collison s-a pensionat în 1973, Diana îi făcea vizite fostei sale menajere, potrivit lui Macdonald, care a adăugat că Diana „se strecura” pentru o ceașcă de ceai în casa din Norfolk a lui Collison atunci când era la Sandringham.

„Erau foarte apropiate”, a spus Macdonald, adăugând că cele două corespondau de zilele de naștere, de Crăciun și chiar înainte de nunta Dianei cu prințul Charles de atunci.

Într-o scrisoare datată 8 iulie 1981 - cu trei săptămâni înainte de nunta regală - scrisă de mână de Diana pe hârtia de la Palatul Buckingham, prințesa îi povestea lui Collison despre pregătirile dinaintea nunții.

„Toată lumea este ocupată frenetic aici făcând decorațiuni de ultim moment...viitoarea mireasă a rămas destul de calmă”, a scris Diana.

O altă scrisoare, scrisă la 10 zile după nașterea prințului Harry în 1984, îi mulțumește lui Collison pentru un cadou pe care i l-a trimis nou-născutului.

„A fost foarte drăguț din partea dvs. să îi oferiți un cadou atât de frumos lui Harry - am fost extrem de emoționați”, a scris Diana.

În aceeași scrisoare, Diana îi povestește lui Collison despre adorația prințului William pentru frățiorul său. „William își adoră frățiorul și petrece tot timpul revărsând o cantitate nesfârșită de îmbrățișări și sărutări peste Harry”, a scris ea. „Ceea ce este minunat de urmărit, dacă ni se permite să ne apropiem”.

„Scrisorile sunt o perspectivă asupra vieții Dianei sub radar, dincolo de protocolul regal”, a spus Macdonald, care crede că „ele doar reconfirmă cu adevărat cât de blândă și iubitoare și bună și drăguță era”.

În același an, Diana i-a trimis lui Collison un alt bilet de mulțumire pentru că a trimis cadouri de Crăciun băieților.

„Cât de amabil a fost să le oferiți fiilor noștri mici astfel de cadouri minunate de Crăciun”, a scris Diana pe hârtie personalizată de la Palatul Kensington, adăugând că „William a găsit coletele și s-a aruncat în hârtie înainte ca eu să-l pot opri”.

Printre obiectele scoase la licitație se numără, de asemenea, felicitări de Crăciun semnate de familie și suveniruri de la evenimente legate de viața Dianei, cum ar fi o invitație personală la nunta regală, un bilet pentru înmormântarea Dianei și corespondența pentru slujba sa funerară.

În timp ce unele dintre scrisori sunt listate cu un preț de vânzare estimat între 800 și 1.200 de lire sterline (între 1.030 și 1.545 de dolari), Macdonald își imaginează că interesul pe care l-au generat înseamnă că ar putea fi vândute pentru mai mult. „Nu m-ar surprinde dacă una sau două dintre ele s-ar putea dubla sau chiar mai mult”, a spus el.

„Ele reprezintă întreaga poveste a unei persoane, de la început până la sfârșit, toate într-un singur grup de scrisori și felicitări de Crăciun... Ele sunt cu adevărat un capitol din copilăria Dianei până la sfârșitul vieții sale.”, a precizat acesta.

Subiecte în articol: printesa Diana scrisori de mână
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile