Antena 3 CNN Sport Scrisoarea emoționantă a lui Edi Iordănescu pentru suporterii naționalei: „Misiunea mea s-a încheiat”

Scrisoarea emoționantă a lui Edi Iordănescu pentru suporterii naționalei: „Misiunea mea s-a încheiat”

de Robert Kiss    |   

Selecționerul Edward Iordănescu a publicat un mesaj pe rețelele sociale în care explică motivele pentru care a decis să nu rămână la conducerea primei reprezentative de fotbal. Antrenorul de 46 de ani spune că este momentul să-şi îndeplinească datoria şi faţă de familia sa, care i-a fost alături în această perioadă.

Iordănescu mai spune că a fost cea mai mare onoare pentru el să antreneze echipa României.
 
Mesajul lui Edward Iordănescu:
 
„Dragi suporteri români,
 
Am început cu încredere totală un drum ce părea imposibil pentru cei mai mulţi şi mi-am asumat cu toată inima această misiune în care am investit tot ce am avut mai bun ca om şi ca antrenor.
 
Am construit o echipă performantă, demnă de tradiţia şi renumele României, şi sunt mândru că am avut şansa să pot lucra alături de fotbalişti cu un caracter extraordinar şi cu un potenţial deosebit.
 
Am trăit împreună momente pentru istorie, încărcate cu emoţii incredibile. Am fost fericit şi onorat că putem produce fericire pentru milioane de români. Sunt convins că prin sacrificiul acestor băieţi minunaţi am inspirat şi vom inspira generaţii, iar copiii noştri vor creşte având modele româneşti de urmat.
 
Dar nu a fost mereu un drum al sărbătorii. Ci şi al sacrificiilor. Iar cele făcute de mine nu contează. Însă pentru cele făcute de familia mea sunt dator să îmi ţin acum promisiunea.
 
Pentru că am promis că ne vom califica la EURO. Şi ne-am calificat. Câştigând o grupă, fără înfrângere.
 
Am promis că mergem la EURO să ne batem cu toată fiinţa şi să facem românii mândri de această echipă. Aşa am făcut.
 
Mai mult decât atât, la turneul final din Germania, spiritul echipei naţionale a unit românii de pretutindeni şi a arătat încă o dată chipul adevărat al României, redobândind prin sacrificiu şi demnitate respectul întregii lumi.
 
Dar, în acelaşi timp, am promis familiei mele, în momentele grele prin care am trecut din acest parcurs, când ea a suferit şi m-a susţinut dincolo de toate, că îmi voi îndeplini şi datoria faţă de ea, după ce îmi voi face deplin datoria faţă de echipa naţională şi faţă de România.
 
Acum e momentul să îmi ţin cuvântul şi faţă de familia mea.
 
Misiunea mea ca selecţioner al echipei naţionale s-a încheiat.
 
Generaţia de Suflet a ajuns să îşi ştie singură drumul. L-am construit împreună, am adus principii şi valori care nu pot să dispară peste noapte, am consolidat împreună o disciplină a muncii, un spirit de luptă şi o mentalitate care vor rămâne. Sunt cele mai mari câştiguri, dincolo de performanţa sportivă!
 
Aceşti jucători au un potenţial fantastic, sunt sigur că şi-l vor împlini iar eu voi fi cel mai mândru să urmăresc acest parcurs.
 
Din postura de suporter numărul unu al lor, prin orice provocări vor avea, aşa cum le-am fost alături prin orice provocări, până acum, ca antrenor.
 
Ca să nu existe nicio speculaţie inutilă, voi fi la fel de realist şi transparent cum mă ştiţi:
 
1. Am primit multe oferte în toată această perioadă de timp, pe toată durata mandatului meu de selecţioner al României, dar, aşa cum v-am spus mereu: nu am negociat nici măcar o secundă cu cineva!
 
2. Am avut o relaţie perfectă cu echipa FRF, am fost sprijinit, ascultat, înţeles şi m-am bucurat de colaboratori excepţionali din toate zonele de activitate.
 
3. Îi mulţumesc preşedintelui Răzvan Burleanu pentru că am avut şansa unei colaborări totale cu un partener extraordinar, care prin înţelepciune şi dialog a susţinut munca mea. Aportul său şi al echipei FRF în obţinerea performanţelor a fost unul fundamental.
 
4. Nu am venit la echipa naţională pentru bani. Nu plec de la echipa naţională pentru bani.
 
5. Am ales drumul foarte greu în momentul poate cel mai greu. Iar acum trebuie să aleg drumul firesc după ce am încheiat împreună un parcurs fericit. Voi reveni cu detalii despre parcursul meu la momentul potrivit.
 
În prima mea declaraţie publică în calitate de selecţioner al României, în ianuarie 2022, vă mărturiseam că îmi doream din tot sufletul ca românii, atunci când pleacă de la stadion, să fie împăcaţi cu gândul că jucătorii naţionalei au dat totul.
 
Astăzi plec eu, împăcat cu gândul că m-am ţinut de cuvânt.
 
Cea mai mare onoare pentru mine a fost şi va rămâne faptul că am putut să antrenez naţionala ţării mele, să reprezint România şi românii.
 
Am antrenat poate cea mai iubită generaţie a echipei naţionale, una care şi-a câştigat prin muncă şi dăruire această dragoste. Iar cuvintele, dragi suporteri români, sunt prea puţine că să îmi exprim recunoştinţa faţă de dragostea voastră!

Hai, România! Oricând şi pentru totdeauna!
 
Edward Iordănescu”, este mesajul lui Iordănescu, în vârstă de 46 de ani”, a scris Iordănescu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile