Antena 3 CNN Actualitate Educație Școlile și liceele din București care vor fi monitorizate de poliţişti locali pe tot parcursul anului şcolar 2024 - 2025

Școlile și liceele din București care vor fi monitorizate de poliţişti locali pe tot parcursul anului şcolar 2024 - 2025

de Mia Lungu    |   

Patru licee şi o şcoală gimnazială din Capitală vor fi monitorizate de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti pe tot parcursul anului şcolar.

''Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti asigură pe tot parcursul anului şcolar monitorizarea unor unităţi de învăţământ din Capitală.

Astfel, echipe formate din câte doi poliţişti locali sunt prezente la patru licee şi o şcoală gimnazială, de luni până vineri, în timpul desfăşurării orelor de curs, unde iau măsuri pentru ca elevii să înveţe în siguranţă, dar şi pentru ordinea şi liniştea publică'', se arată luni pe pagina de Facebook a Primăriei Capitalei. 

Este vorba de Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", Liceul bilingv "Miguel de Cervantes", Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", Colegiul Naţional "Spiru Haret" şi Şcoala Gimnazială Nr. 3.

Poliţiştii locali controlează operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în incinta unităţilor de învăţământ sau în proximitatea acestora, pentru a se asigura că aceştia nu vând băuturi alcoolice, tutun sau băuturi energizante minorilor.

De asemenea, verifică automatele de tip vending aflate în şcoli pentru ca acestea să nu conţină băuturi pe baza de energizante.

Dacă nu respectă prevederile Legii 61/1991 actualizată - care interzice vânzarea unor astfel de produse persoanelor sub 18 ani - agenţii economici riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 30.000 de lei, dar şi suspendarea activităţii.

Conform Planului Naţional Cadru pentru Siguranţa Şcolară, celelalte unităţi de învăţământ din Capitală sunt monitorizate de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi de poliţiile locale de sector. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile