Elevul turbulent și-ar fi lovit colegii, pe care îi terorizează.
Potrivit mai multor relatări concordante, el o înjură frecvent chiar și pe învățătoarea sa iar situația s-a agravat, cu timpul, până când a devenit, aparent, intolerabilă pentru adulți.
Astfel, părinții copiilor care învață în clasa a III-a cu elevul-problemă au refuzat și-și mai lase fiii și fiicele la școală.
Ca argument final, părinții arată că, tot mai des, copiii lor ajung acasă cu urme de lovituri pe corp.
"A fost agresat de cel puțin 3 ori. Erau într-o pauză. Băiatul era bătut în curte de acest copil. A fost lovit, tăvălit pe jos. Când fetița si-a văzut fratele lovit, a intervenit și ea. Astfel de situații sunt zilnice și mai sunt și agresiunile verbale și starea care domnește în aceasta clasă", s-a confesat unul dintre părinți corespondentului Antena 3 CNN.
Elevul problemă s-a "plimbat" între mai multe școli, care l-au transferat
Elevul-problemă a ajuns la Școala 45 din Constanța după ce s-a "plimbat" între mai multe unități de învățământ de unde a fost, în cele din urmă, a fost transferat.
La noua sa școală n-a stat degeaba și s-a dezlănțuit violent. A început cu băieții și a continuat cu fetele.
"Este o situație delicată cu care ne confruntăm, o situație pe care nu mai stim cum să o rezolvăm. (Elevul-problemă) înjură, aruncă cu obiecte în colegii lui. Nu mai vrem să ne trimitem copiii la școală și să ne temem că sunt bătuți", mărturisește mama uneia alt copil de la Școala Gimnazială 43.
Învățătoarea confirmă că a fost chemată poliția după ce elevul-problemă a bătut patru fetițe
Învățătoarea Jaqueline Niculache recunoaște că situația este așa cum o descriu părinții copiilor agresați de elevul problemă.
Niculache a confirmat că poliția a fost chemată la școală prin apel la 112, vineri, 17 mai, anul curent, după ce băiatul violent a agresat patru fetițe.
"Sunt foarte multe plângeri din cauza faptului că este un elev agresiv, violent. A lovit multe colege, mulți colegi. Am anunțat DGASPC-ul, poliția, siguranța școlară, tot ce scrie în procedură", declară, la rândul ei, Mihaela Udrea, directoarea școlii.
Inspectorul școlar șef Sorin Mihai crede însă că situația poate fi gestionată la nivelul școlii.
"În primul rând, să avem în vedere colaborarea instituțională (...) și avem o comisie de prevenire a violenței. Trebuie colaborare, comunicare, legătura care se face cu DGASPC (...) Pentru situațiile de violență, se stabilește un manager de caz, sunt măsuri luate la nivelul unității de învățământ și care trebuie monitorizate", a spus inspectorul școlar șef.
Specialiști: legislația nu permite exmatricularea elevilor din gimnazii
Potrivit legislației, nu există posibilitatea exmatriculării elevului turbulent, cât timp acesta se află într-o școală gimnazială.
Specialiștii avertizează că în astfel de cazuri copilul trebuie consiliat, la fel și părinții. Altfel, lucrurile ar putea degenera, susține psihologul Elena Stambuli.
"A muta copilul dintr-o școală în alta nu înseamnă că rezolvăm problema. Cel mai probabil, (copilul) are nevoie de o evaluare psihologica. Poate că va fi necesară o evaluare psihiatrică, o observație a comportamentului: de câte ori se repetă, în ce condiții se repetă acest comportament", a menționat ea.