Antena 3 CNN Externe Scholz o laudă pe Kamala Harris: „Știe ce vrea. E foarte posibil să câștige alegerile”

Scholz o laudă pe Kamala Harris: „Știe ce vrea. E foarte posibil să câștige alegerile”

de Bianca Chirilă    |   

Cancelarul german, Olaf Scholz, a lăudat-o pe Kamala Harris, spunând că este un politician „competent și experimentat”. El crede că Harris ar putea câștiga alegerile din SUA, transmite Sky News.

Înainte ca Joe Biden să se retragă, Scholz a declarat că îl susține pe actualul președinte american.

Însă acum, după retragerea lui Biden și având în vedere că Harris are tot mai multe șanse să devină candidatul democraților, cancelarul german a declarat că el crede că este „foarte posibil” ca Harris să câștige alegerile din SUA, dar a adăugat că „alegătorii americani vor decide”.

„Campania electorală din SUA va fi cu siguranță interesantă, acum cu o componență ușor nouă”, a declarat Scholz într-o conferință de presă.

Liderul german a mai spus că s-a întâlnit cu Harris de mai multe ori și că este un politician „competent” și „experimentat”.

„Știe ce vrea și ce poate să facă”, a mai spus el.

Scholz l-a susținut până acum pe Biden, înainte ca președintele să se retragă din cursa pentru Casa Albă.

Întrebat dacă, la fel ca Biden, ar putea lua în considerare să renunțe la candidatura sa pentru a fi reales cancelar, el a glumit spunând: „Mulțumesc pentru întrebarea foarte drăguță și prietenoasă”.

„Și nu, SPD este un partid foarte unit. Suntem cu toții hotărâți să mergem împreună în următoarea campanie electorală și să câștigăm. Și voi candida din nou pentru funcția de cancelar”, a mai adăugat el.

Popularitatea lui Scholz a început să scadă de la preluarea mandatului la sfârșitul anului 2021.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile