Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Proiect de schimbări majore în școlile din România | Pupitre şi scaune reglabile pe înălţime, pentru elevi: ”Este un proiect bun”

Proiect de schimbări majore în școlile din România | Pupitre şi scaune reglabile pe înălţime, pentru elevi: ”Este un proiect bun”

Cocoşaţi de ghiozdanele prea grele, dar mai ales de postura greşită pe care o au în bancă, tot mai mulţi elevi au probleme cu coloana vertebrală. Astfel, Ministerul Sănătăţii propune ca în toate şcolile să existe pupitre şi scaune reglabile pe înălţime.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

De la 4 până la 7 ore. Atât timp petrec elevii la şcoală, în bancă. Suficient cât să îşi deformeze coloana vertebrală, dacă zi de zi, au o postură incorectă pe scaun şi la pupitru.

Alarmaţi de numărul tot mai mare de elevi care au probleme cu coloana vertebrală, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au lansat în dezbatere publică un proiect prin care propun ca toate şcolile să fie dotate cu mobilier care se poate adapta pentru fiecare elev.

Fiecare pupitru şi scaun ar urma să aibă patru trepte de înălţime. Astfel, în aceeaşi clasă, pot învăţa elevi cu vârste de la 6 până la 18 ani. Cadrele didactice atrag însă atenţia că în pauza de prânz, când se face schimbul între clase, cele 10 minute nu vor fi suficiente pentru reglarea tuturor pieselor de mobilier.

Pe de altă parte, părinţii spun că, pe lângă noile bănci, ar fi nevoie şi de investigaţii medicale pentru şcolari.  

Proiectul băncilor reglabile se mai loveşte de un impediment. Multe şcoli se află deja pe listele de finanţare, cu bani europeni, pentru achiziţionarea de mobilier fix, iar proiectele nu mai pot fi modificate.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile