Antena 3 CNN Actualitate Schimbări importante pentru fumători. Ce se va întâmpla cu țigările în următoarele luni

Schimbări importante pentru fumători. Ce se va întâmpla cu țigările în următoarele luni

Fumătorii din România vor mai găsi ţigarete ambalate în actualele pachete până la epuizarea stocurilor de la producători, dar nu mai târziu de 20 mai, anul viitor. De asemenea, ţigările mentolate vor fi prezente pe piață până în luna mai 2020, dar cele cu arome vor dispărea treptat din magazine începând cu primele luni ale anului viitor.

Industria tutunului din România se pregăteşte să înceapă producţia noilor tipuri de pachete de ţigări, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în data de 3 noiembrie, proiectul de lege care transpune Directiva Europeană pe Tutun 40/2014 şi stabilește condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe.

Consumatorii vor găsi însă pe piaţă actualele pachete până când stocurile vor fi epuizate, dar nu mai târziu de 20 mai 2017. 

Producția țigaretelor în pachetele actuale va fi oprită odată cu intrarea în vigoare a legii, adică în 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial. Tot atunci  va începe și producția conform noilor reglementări.

Mai multe pe economica.net.

Subiecte în articol: tigari fumatori tutun Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog