Ședința se va desfășura la Guvern, și nu la Parlament, așa cum scrie în protocolul semnat de toate partidele din coaliție, protocol care precizează foarte clar că ședințele coaliției se țin odată la Camera Deputaților, la Ludovic Orban, odată la Senat, la președintele Senatului, Anca Dragu, în niciun caz la Guvern.
Cu toate acestea, în ultima perioadă au mai fost organizate două ședințe la Guvern.
Această mutare, spun surse politice, a fost făcută pentru a nu oferi declarații.
Au apărut date din al doilea dosar al lui Florin Cîțu în SUA
Dosarul civil al premierului Florin Vasile Cîțu, așa cum a fost pus la dispoziție de către autoritățile judiciare americane a fost obținut în exclusivitate de jurnaliştii de la Mediafax şi Aleph News. Documentele scot la iveală o datorie neplătită pentru care Cîţu a fost dat în judecată.
Potrivit documentelor din dosar în 21 iulie 2008 Florin Cîţu este dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank.
Șase luni de zile l-au căutat autoritățile americane inclusiv în sistemul de evidență a alegătorilor, dar fără succes. Au angajat inclusiv un investigator profesionist să îl găsească pe Florin Cîțu. Acesta era deja în România, directorul unei cunoscute bănci, motiv pentru care instanța închide dosarul la început de 2009.
În perioada evenimentelor din instanţa americană, Florin Cîţu era director Pieţe Financiare la ING Bank România.
Potrivit CV-ului, postat pe site-ul Guvernului, arată că în perioada desfăşurării acestor evenimente în instanţa americană (21 iulie 2008 – 24 februarie 2009) Florin Cîţu lucra în sistemul bancar românesc şi era director Pieţe Financiare în cadrul Departamentului Pieţe Financiare al ING Bank România.
Florin Vasile Cîţu era responsabil cu „rezultatele financiare pentru departamentele de arbitraj pe rata dobânzii şi rata de schimb, cu administrarea lichidităţii băncii, cu rezultatele departamentelor de vânzare a produselor financiare către clienţii companii mari, mici şi mijlocii şi cu departamentul de cercetare.”
După plecarea sa din SUA din 2002 şi până în 2008, Florin Cîţu îşi luase diplomă de la Center for Financial Studies din Frankfurt, lucrase ca economist la Banca Naţională a Noii Zeelande, fusese economist la Banca Europeană de Investiţii – Luxembourg şi economist/ consultant pentru companii private din sistemul financiar bancar, potrivit CV-ului său.