Antena 3 CNN Economic Schimbare la Raiffeisen Bank! Ce se întâmplă din 2018 cu portofoliul de produse oferite clienţilor

Schimbare la Raiffeisen Bank! Ce se întâmplă din 2018 cu portofoliul de produse oferite clienţilor

1 minut de citit Publicat la 19:15 12 Dec 2017 Modificat la 19:15 12 Dec 2017

Raiffeisen Bank nu va mai oferi, începând de anul viitor, servicii de tranzacţionare cu acţiuni, titluri de stat şi alte instrumente financiare intermediate pe piaţa bursieră, în numele şi pentru clienţii săi, se arată într-un comunicat.

'Continuăm eforturile de simplificare a activităţii bancare, în special în contextul noilor reglementări europene care au ca efect creşterea complexităţii şi a costurilor aferente serviciului de tranzacţionare de instrumente financiare, în condiţiile în care cererea pentru astfel de produse rămâne modestă pe ansamblul pieţei locale. Vom continua să oferim clienţilor noştri fondurile de investiţii administrate de Raiffeisen Asset Management şi servicii dedicate segmentelor Premium şi Private Banking', a declarat James Stewart, vicepreşedintele pentru Trezorerie şi Pieţe de Capital al Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank va facilita transferul către entităţi specializate ale grupului Raiffeisen pentru clienţii instituţii financiare şi pentru clienţii persoane fizice cu portofolii individuale mari.

'Vom continua să fim activi pe piaţa de oferte publice iniţiale şi secundare, cât şi în tranzacţiile de private equity şi M&A, domenii unde observăm o cerere în creştere şi avem expertiza de calitate şi experienţa semnificativă', a precizat James Stewart.

În perioada imediat următoare, clienţii care utilizează produse şi servicii Raiffeisen Bank din categoriile menţionate vor fi informaţi individual despre soluţiile şi termenele de transfer ale portofoliilor proprii.

Raiffeisen Bank este o banca universală de top care deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 5.600 de companii. Reţeaua băncii în România numără 466 de unităţi, peste 1.200 de ATM-uri, aproximativ 18.000 de EPOS-uri şi 164 de MFM (automate multifuncţionale).

Sursă: Agerpres
Citește mai multe din Economic
» Citește mai multe din Economic
TOP articole