Antena 3 CNN Externe Mapamond Schema prin care doi soți au pus mâna pe sute de mii de euro. Totul a început după ce au inventat existenţa a 15 copii

Schema prin care doi soți au pus mâna pe sute de mii de euro. Totul a început după ce au inventat existenţa a 15 copii

de Naty Badea    |   

Doi soți din Marea Britanie au declarat în fals că cei trei copii ai lor au dizabilități, pentru a încasa mai mulți bani de la stat. Când au văzut că schema funcționează, și-au „inventat” alți 15 copii și le-a mers din plin o perioadă. Cei doi au încasat 356.000 de euro până au fost descoperiți.

Conform Manchestereveningnews, Tracy Ashbridge şi soţul său Robert, amândoi în vârstă de 44 de ani au fost condamnaţi pentru fraudă în Marea Britanie după ce au reuşit să păgubească statul cu o sumă de 356.000 de euro.

Totul a început în 2012 când Tracy, originară din Sunderland, Anglia, s-a angajat la HMRC, agenţia guvernamentală care se ocupă de colectarea taxelor. Profitând de poziţia sa, femeia a declarat în fals că cei trei copii ai ei ar avea invaliditate crescută, pentru a se bucura de beneficii fiscale. Apoi a creat identităţi false pentru alţi 15 copii, totul pentru a-şi suplimenta veniturile. 

Ulterior Tracy a falsificat datele bancare a altor trei familii direcţionând fondurile către conturile sale. 

În tot acest timp, conform procurorilor, soţul său Robert cunoştea sistemul şi era conştient de activităţile frauduloase ale soţiei sale, iar cei doi soţi îşi propuneau să ajungă la o sumă de 435.000 de euro, bani însuşiţi fraudulos. 

Tracy a fost condamnată la 2 ani şi 4 luni de închisoare, în timp ce Robert Ashbridge a primit o pedeapsă cu suspendare. De asemenea cuplul a fost obligat să restituie suma obţinută ilegal, dar pentru că nu dispun de resurse financiare ca să acopere prejudiciul, suma pe care cei doi soţi vor trebui să o ramburseze a fost fixată la 2.50 euro. Însă pedeapsa prevede că cei doi sunt obligaţi să plătească orice sumă pe care ar reuşi să o economisească în viitor. 

 
Subiecte în articol: Marea Britanie fraude identitati false
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile