Antena 3 CNN Actualitate Scenariul alegerilor prezidențiale din 2019. Marius Pieleanu: Președintele Klaus Iohannis se va înfrunta cu candidatul unic PSD-ALDE

Scenariul alegerilor prezidențiale din 2019. Marius Pieleanu: Președintele Klaus Iohannis se va înfrunta cu candidatul unic PSD-ALDE

Sociologul Marius Pieleanu a comentat în emisiunea „Punctul de Întâlnire” despre alegerile prezidențiale din 2019 și șansele fiecărui candidat. 

„Liviu Dragnea ar putea fi nu numai propunerea PSD, dar și a alianței. Dacă alianța se va hotârî să meargă împreună cu un candidat, atunci sunt șanse mari ca acel candidat, în turul 1, să ocupe primul loc. În turul 2 încep să se schimbe lucrurile fiindcă toate voturile obținute de alți candidați probabil că vor da votul domnului Iohannis. Semnalul de alarmă pe care l-am tras în emisiune referitor la posibilitatea ca domnul Cioloș să vină puternic din urmă și să se ducă în turul 2 începe să scadă ca certitudine fiindcă astăzi Cioloș nu are decât 3% din voința electoratului. Deci cu alte cuvinte, atunci când merge la vot cu partidul, nu obține nici măcar o cifră care să-i permită intrarea în Parlamentul European. Dar cine știe, mai sunt 3-4 luni până la alegeri. 

Avem siguranța că fie candidatul PSD, fie candidatul alianței va fi unul dintre cei doi calificați în turul doi. În opinia mea, în proporție de mai mult de 60%, Klaus Iohannis va fi cel care îl va înfrunta pe candidatul din turul 2. Mai departe, nimeni nu poate să știe”, a spus Marius Pieleanu. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile