Antena 3 CNN Actualitate Scenariu-șoc în cazul mâinii criminale care a modificat semafoarele din Capitală

Scenariu-șoc în cazul mâinii criminale care a modificat semafoarele din Capitală

Poliţiştii fac mai multe verificări, duminică, în cazul accesărilor ilegale semnalate în sistemul de semaforizare din Capitală.

"Ieri seară, la sediul Secţiei 12 Poliţie, un reprezentant al Companiei Municipale de Management al Traficului Bucureşti a sesizat că s-ar fi intervenit la semaforizarea de pe b-dul Nicolae Grigorescu - Policlinica Titan, sector 3, fiind modificat programul de semaforizare. Ca prime măsuri, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Brigăzii Rutiere şi de siguranţă publică, pentru a asigura fluenţa traficului, precum şi pentru efectuarea unor investigaţii şi aplicarea măsurilor din competenţă. Pe parcursul zilei de astăzi se vor desfăşura mai multe activităţi, în care vor fi implicaţi şi specialişti ai Companiei Municipale de Management al Traficului Bucureşti. Au fost solicitate date necesare în conturarea situaţiei de fapt, urmând a se stabili şi situaţia de drept", se precizează în comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Potrivit avocatului Pavel Abraham, acest caz depășește competența Poliției Rutiere.

"Poliția Rutieră este foarte interesată având în vedere că se puteau produce incidente grave soldate poate chiar cu morți de persoane. Competența efectivă este a altor structuri din Poliție și eu cred că dat fiind pericolul deosebit pe care îl reprezintă această faptă se va acționa cu celeritate, în echipe mixte.

Ipotezele de lucru sunt mult mai largi. Dacă datele pe care eu le-am auzit sunt reale, că nu cu mult timp în urmă această activitate a fost preluată de o altă firmă, una din ipotezele credibile ar putea fi că s-a încercat pe rivalitate să se dovedească că noua structură care s-a format nu are competența necesară", a spus Pavel Abraham.

Citește și: Risc major de accidente în București! Persoane neautorizate au deturnat sistemul de semaforizare! O mână criminală, gata să arunce Capitala în haos!

Sâmbătă, Primăria Municipiului Bucureşti a reclamat accesări ilegale în sistemul de semaforizare din Capitală. Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă seară de Primăria Capitalei, reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti, în calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din Capitală, au depus pe 29 decembrie o plângere penală, după ce vineri şi sâmbătă au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile