Antena 3 CNN Politică Scandalul refacerii Planșeului Unirii. Primarul Băluţă îl cedează la PMB. Nicuşor Dan: Să ne dea Guvernul bani şi îl facem noi

Scandalul refacerii Planșeului Unirii. Primarul Băluţă îl cedează la PMB. Nicuşor Dan: Să ne dea Guvernul bani şi îl facem noi

de Mihai Paul    |   

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, joi, 3 octombrie, că cedează Primăriei București responsabilitatea pentru Planșeul Unirii și că acesta urmează să se întoarcă în administrarea Primăriei Generale.

Daniel Băluță l-a acuzat pe primarul Nicușor Dan că ignoră pericolul public și a blocat lucrările de reabilitare. De partea cealaltă primarul Nicuşor Dan îi cere lui Daniel Băluţă să primească şi documentaţia şi finanţarea pentru refacerea Planşeului Unirii.

"Astăzi, ar fi trebuit să vă anunț că începem lucrările de refacere a planșeului vechi de 100 de ani de la Unirii, de peste râul Dâmbovița. Lucrări necesare pentru a pune în siguranță centrul Capitalei, aflat într-o stare avansată de degradare, cu zone în pericol de prăbușire.
Luând însă act de refuzul public și ferm al Primarului General de a recunoaște pericolul public pe care îl reprezintă astăzi Planșeul Unirii și de refuzul acestuia de a da undă verde pentru începerea de îndată a lucrărilor necesare și solicitate de instituțiile statului român, îngrijorate de degradarea continuă și avansată a planșeului, în ciuda faptului că proiectul tehnic este finalizat, iar finanțarea lucrărilor este asigurată de Guvernul României, în calitate de primar al Sectorului 4, fac, cu regret, următorul anunț: Am inițiat procedura de denunțare a Protocolului de asociere încheiat cu Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, pentru realizarea lucrărilor de refacere totală a Planșeului Unirii.
În acest fel, planșeul de la Unirii se va întoarce în administrarea Primarului General, cel care a blocat lucrările necesare pentru a elimina cât mai rapid pericolul pentru zecile de mii de oameni care tranzitează în fiecare zi zona.
Pentru că Primarul General refuză să ne lase să lucrăm, îi rămâne întreaga responsabilitate privind riscurile la care îi expune pe oameni, prin lipsa sa de acțiune", a scris Băluţă pe Facebook.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile