Antena 3 CNN Externe Scandalul „Cina cea de taină” de la JO: Artista Barbara Butch a fost amenințată cu moartea pe internet: „Mesajele erau tot mai extreme”

Scandalul „Cina cea de taină” de la JO: Artista Barbara Butch a fost amenințată cu moartea pe internet: „Mesajele erau tot mai extreme”

Bianca Chirilă
1 minut de citit Publicat la 12:07 31 Iul 2024 Modificat la 12:13 31 Iul 2024

Barbara Butch, DJ-ul francez care a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a depus o plângere la poliție după ce a fost hărțuită online, potrivit BBC.

Barbara Butch a luat parte la o scenă din timpul evenimentului, care „reinterpreta” în manieră LGBT celebra pictură „Cina cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci.

Un avocat al Barbarei Butch, Audrey Msellati, a declarat că ea „a fost amenințată cu moartea, tortura și violul și a fost, de asemenea, ținta a numeroase insulte antisemite, homofobe, sexiste și grosolane”.

Butch a mai explicat că mesajele pe care le primea erau „din ce în ce mai extreme”.

„De la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, artista, DJ-ul și activista Barbara Butch a fost ținta unei campanii extrem de violente de hărțuire cibernetică și defăimare. Barbara Butch condamnă această ură josnică îndreptată împotriva ei. Ea depune astăzi mai multe plângeri împotriva acestor acte, indiferent dacă sunt comise de cetățeni francezi sau străini, și intenționează să urmărească penal pe oricine încearcă să o intimideze în viitor”, a mai afirmat avocatul ei.

Butch a postat, de asemenea, un mesaj pe Instagram.

„Orice ar spune unii, exist. Nu mi-a fost niciodată rușine de cine sunt și îmi asum responsabilitatea pentru tot, inclusiv pentru alegerile mele artistice. Toată viața am refuzat să fiu o victimă: nu voi tăcea”, a scris ea.

Butch a mai adăugat că „a fost extrem de onorată” să cânte la ceremonia de vineri și a adăugat: „Inima mea este încă plină de bucurie”.

Reacția organizatorilor

Directorul artistic al ceremoniei, Thomas Jolly, a negat că scena a fost inspirată din „Cina cea de taină” și că tema era, de fapt, o sărbătoare a diversității. Mai mult, unii experți în artă au explicat că, mai degrabă, există mai multe asemănări cu o pictură a zeilor greci.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au declarat că „nu a existat niciodată intenția de a arăta lipsă de respect față de niciun grup religios” și că intenția a fost de a „sărbători toleranța comunității”.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole