Primarul Sectorului 1 taie finanţarea pentru paza spitalelor aflate în subordinea sa, iar primul pe listă este Spitalul de Pediatrie Grigore Alexandrescu, arată un document oficial obținut în exclusivitate de Antena 3.
Cazul Spitalului de Pediatrie "Grigore Alexandrescu" riscă să piardă finanțarea de la Banca Mondială în valoare de 73 de milioane de euro, pentru că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, a blocat avizul de demolare a unor clădiri dezafectate din incinta unității medicale.
Grav este că din cauza războiul gunoaielor, dus cu operatorii de salubritate, clădirile care ar trebui demolate pentru a iniţia contractul de modernizare al celui mai mare spital de copii din ţară, au fost invadate de șobolani şi pun acum în pericol viaţa a sute de copii şi bolnavi.
Discuție aprinsă între primarul Sectorului 1 și fostul viceprimar al Sectorului 1
Discuție aprinsă la ședința Consiliului Local al Sectorului 1. Clotilde Armand a discutat vineri cu Daniela Popa, fost viceprimar la Sectorul 1 şi în prezent, consilier Local la Primăria Sectorului 1.
Clotilde Armand: Eu nu înțeleg foarte bine ce spuneți, în sensul că atunci când eraţi dumneavoastră viceprimar, bugetul alocat spitalelor a fost în 2020 - 3 milioane de lei, în 2019 - 5, în 2018 - 8. Adică 8, apoi 5, apoi 3. Noi aici, în acest Consiliu Local, am alocat o sumă care care este aproape 12 milioane de lei şi suma aceasta va fi cheltuită.
Daniela Popa: Da, am făcut amendamente pentru asta.
Clotilde Armand: Dacă iau media sumelor alocate în trei-patru ani de mandate PSD, ajungem la ceva care este sub 8 milioane de lei, în jur de 5 milioane de lei anul și nu ați făcut absolut nimic pentru aceste spitale, chiar i-aţi încurcat, de fiecare dată când au avut nevoie să facă investiţii.
Daniela Popa: Asta au spus managerii, că i-am încurcat?
Clotilde Armand: I-ați încurcat, așa este!
Daniela Popa: Miniţi, doamna primar. Doamna primar, cum puteţi să minţiţi? Vă rog frumos, încetați cu minciuna. Arătați ce puteți face dumneavoastră. Autorizația de demolare pentru clădirea veche, chiar eu am semnat-o, pe 28.10. Ce se întâmplă?
Clotilde Armand: Doamnă, nu ştiu ce aţi semnat.
Daniela Popa: Eu ştiu ce am semnat. Dumneavoastră nu ştiţi că aţi oprit paza la spital. Aţi spus că e fake news. Eu ştiu foarte bine ce vorbesc şi ce am semnat.
Clotilde Armand: Se poate că ştiţi ce aţi semnat, dar nu ştiţi ceea ce se întâmplă aici.
Daniela Popa: Autorizaţia de demolare a construcţiei pe 28.10.2020. Ce aţi făcut de atunci? Lăsați asta cu greaua moștenire. Da, ok. Înțeleg. Nu vreți să intrați în dispută. Să vină doamna director atunci și domnul director de la economic. Am să îi adresez niște întrebări.
Clotilde Armand: Nu a fost vorba niciodată să se întrerupă. Vă dați seama că nu am fi făcut acest lucru niciodată. Nu știu exact ce s-a întâmplat. A fost o manipulare grosolană, pentru că paznicii au fost acolo. Nu și-au părăsit niciodată locul și faptul că domnul director a hotărât să închidă o ușă, sau să o redeschidă după, a fost decizia lui.
Daniela Popa: Nu mai mințiți, nu mai dați vina pe înaintași. Arătați ce puteți face dumneavoastră. Ați dat zilele trecute o adresă că le opriți paza, în curând și la școli. Pagina Primăriei s-a transformat într-o adulație la adresa doamnei Armand. Este un haos de nedescris. Noi votăm ceva, în hotărâre e altceva, pe site e alceva. Ce să mai înțeleagă oamenii? Haideți să facem ceva, haideți să ne organizăm.
Lucian Romaşcanu, despre Clotilde Armand: "Trebuie dată în judecată pentru subminarea sănătăţii publice"
Senatorul PSD Lucian Romașcanu a subliniat că trebuie făcute demersuri legale împotriva primarului Clotilde Armand pe care o acuză de subminarea sănătății publice.
"Consilierii noștri fac tot ce pot în condițiile de minoritate în care sunt. Săptămâna asta este o rectificare bugetară în care încercăm să adăugăm acea hotărâre prin care a cele patru spitale au vrut să fie date la o parte de la Sectorul 1 și ele nu au fost preluate de primărie. Trebuie rezolvată situația și adusă la starea inițială pentru că se puteau finanța.
În calitate de cetățean, ce face dumneaei prin neducerea la îndeplinire a sarcinilor pe care le are, prin lucrurile pe care le justifică dânsa ar trebui dată în judecată și probabil avocați care pot și sunt specializați în procesele colective ar putea să o dea în judecată pentru subminarea sănătății publice.
"Să fie trasă răspundere penală pentru subminarea sănătății publice"
Ceea ce refuză ea să facă acolo este de o gravitate extremă şi nu mai poate fi sancționată doar de media.
Să filmăm șobolanii și să o facem pe ea de rușine. Cineva va trebui să ia o decizie, în urma cazurilor de îmbolnăviri, din cauza acestor gunoaie nesfârșite și să fie trasă răspundere penală pentru subminarea sănătății publice.
Trebuie dată judecată pentru că a distrus sănătatea publică, în Sectorul 1, nu numai în spitale, ci și lăsând mormanele alea de gunoi.În al doilea rând ar trebui rapid declasat pentru că acești bani ( n.r 73 de milioane de euro) pentru acest proiect se pot pierde.
Ca membru al Comisiei de Cultură în Senat voi face o vizită și o interpretare a ministrului pe această temă pentru că în momentul de față Comisia de Monumente Istorice care este pe lângă ministrul Culturii emite avize care nu sunt obligatorii pentru ministru dar ministrul nu are voinţa sau îndrăzneala de a decide contra avizului că vine DNA-ul", a spus senatorul Lucian Romașcanu la Sinteza Zilei de la Antena 3.