Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Este scandal pe numărarea voturilor și la Brașov. George Scripcaru: „E o bătaie de joc”. Allen Coliban: „Au fost foarte multe nereguli semnalate”

Este scandal pe numărarea voturilor și la Brașov. George Scripcaru: „E o bătaie de joc”. Allen Coliban: „Au fost foarte multe nereguli semnalate”

de Ioana Mircea    |   

Noul primar al Brașovului, George Scripcaru, și contracandidatul său, Allen Coliban, s-au confruntat în direct la Antena 3 CNN pe tema renumărării voturilor, în contextul în care Allen Coliban a cerut asta, după ce a anunțat public că a pierdut alegerile locale de anul acesta.

George Scripcaru a adus în discuție faptul că nu au fost identificate probleme majore la secțiile de votare verificate. El a subliniat că Biroul Electoral Municipal a constatat în unanimitate că procesul electoral s-a desfășurat corect.

„Am primit procesul verbal de la Biroul Electoral Municipal care a constatat în unanimitate că nu este nici o problemă la nici una dintre secții și din acest punct de vedere cred că alte comentarii nu prea sunt de făcut, după ce astăzi au verificat și au desfăcut sacii cu buletinele de vot invocate. La secția 31 din Brașov Biroul Electoral Județean a solicitat BEM-ului să facă o corectură raportată la înscrierea unui număr de voturi.

BEJ-ul a solicitat să se facă această corectură. S-a rezolvat această eroare ieri și astăzi la secția 169 s-au verificat sacii cu voturile pentru toate candidaturile: Consiliul Județean, Consiliul Local, primar, președinte de județ. S-a constatat că lucrurile sunt în regulă și nu este nici o problemă", a spus George Scripcaru.

Pe de altă parte, Allen Coliban a atras atenția asupra numeroaselor nereguli semnalate în timpul alegerilor și a subliniat importanța asigurării corectitudinii fiecărui vot.

102 voturi în plus pentru USR, la o secție de vot, după renumărare

El a menționat că la una dintre secțiile unde voturile au fost renumărate s-au obținut 102 în plus pentru USR, ceea ce ridică semne de întrebare asupra modului în care s-a desfășurat numărătoarea inițială.

„Există această modalitate de a ne asigura că fiecare vot este corect numărat. Au fost foarte multe nereguli semnalate la Brașov. Pe acestea, pe care le-am trimis inclusiv în zilele următoare zilei de duminică, le-am semnalat către Biroul Electoral Local, asta pentru că în primul rând avem acest drept. Trebuie să păzim fiecare vot exprimat.

Ele pot să aibă impact atât pe alegerea primarului cât și pe alegerea consiliului local. Dintre cele două secții aprobate a fi renumărate, la o singură secție am obținut 102 voturi în plus. Sunt lucruri care țin de modul în care a decurs activitatea în secție, felul în care s-a făcut numărătoarea și care nu a respectat legea, pentru că în lege scrie foarte clar doar președintele deschide buletinul și așa mai departe.

Nu este vorba neapărat de a nu recunoaște un rezultat ci este vorba de a apăra fiecare vot exprimat. La Brașov diferența este una destul de mare. La ora actuală nu am semnale că toate aceste nereguli care trebuie corectate și cifrele trebuie recalculate ar influența în mod decisiv rezultatul de la funcția de primar", a spus Allen Coliban

În replică, George Scripcaru a acuzat echipa USR de manipulare a opiniei publice. „E o tactică a lui și a echipei de la USR. Ei sunt într-o continuă acțiune de genul ăsta care se menține în spațiul public și care creează senzația că ei nu au pierdut aceste alegeri. E o chestie de bătaie de joc la adresa unor oameni care au stat zile și nopți și s-au chinuit ca să asigure un proces electoral."

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile