Antena 3 CNN Life Scandal în Italia pentru că o firmă celebră va lansa paste carbonara la conservă. ”Trebuie date la șobolani”

Scandal în Italia pentru că o firmă celebră va lansa paste carbonara la conservă. ”Trebuie date la șobolani”

de Naty Badea    |   

În curând vor apărea în Marea Britanie pastele carbonara la conservă, gândite pentru Generația Z. Pastele carbonara la conservă sunt destinate tinerilor care preferă mâncarea rapid preparată pe care o pot încălzi la microunde. Soluția ingenioasă a provocat perplexitate și indignare printre italieni și experții în bucătăria italiană.

Pastele carbonara reprezintă un adevărat simbol al tradiției culinare italiene, iar acum firma Heinz a anunțat că de la jumătatea lunii septembrie va comercializa în Marea Britanie o versiune a acestui fel de mâncare la conservă.

Conform Adnkronos pe eticheta roz realizată pe un fond galben se citește "Spaghete carbonara, paste în sos cu smântână și bacon", iar prețul este unul foarte convenabil, o conservă ajunge să coste 2 lire sterline, adică mai puțin de 2,50 euro.

Inițiativa a stârnit indignarea celor mai cunoscuți chefi din Italia care au emis păreri negative chiar înainte de a gusta rețeta propusă la conservă.

Ministrul italian al Turismului, Daniela Santanchè, s-a alăturat furiei online.

„Bucătăria italiană este un lucru serios”, a scris Santanchè într-o postare pe X, înainte de a-l parafraza pe actorul Alberto Sordi în filmul clasic din 1954 Un americano a Roma, sunând că pastele carbonara din conservă ar trebui să fie date la șobolani.

Subiecte în articol: spaghetti carbonara UK scandal Italia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile