Antena 3 CNN Externe Scandalul care dinamitează guvernul lui Netanyahu: Evreii ultraortodocși din Israel primesc ordinele de recrutare în curând

Scandalul care dinamitează guvernul lui Netanyahu: Evreii ultraortodocși din Israel primesc ordinele de recrutare în curând

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a anunțat, miercuri, că evreii ultraortodocși din țară vor primi în următoarele câteva săptămâni ordine de recrutare, relatează Agerpres.

Acești cetățeni au fost, până recent, scutiți de serviciul militar pe considerente religioase.

Însă Curtea Supremă a Israelului a hotărât, luna trecută, ca Ministerul Apărării să pună capăt exceptării de la serviciul militar obligatoriu în cazul lor.

Într-o declarație făcută în parlamentul israelian, ministrul Gallant a spus că urmează a fi trimise mii de ordine de recrutare. Nu toți cei care le vor primi își vor efectua serviciul în armată, a adăugat el.

Guvernul de coaliție al premierului Benjamin Netanyahu se bazează pe două partide ultraortodoxe, care se opun desființării excepției de la serviciul militar pentru această categorie de cetățeni

Armata israeliană spune, la rândul ei, că are nevoie de mai mulți recruți pentru securitatea Israelului și pentru a susține războiul împotriva grupării Hamas în Fâșia Gaza.

Hamas avertizează că ultimul atac israelian asupra unei școli din Gaza periclitează negocierile

În Gaza, cel puțin 29 de oameni au fost uciși, marți, într-un atac aerian israelian la Abassan, în sudul enclavei palestiniene.

Bombardamentul aerian a lovit corturile unor familii strămutate, amplasate în exteriorul unei școli, la est de orașul Khan Younis.

Majoritatea victimelor sunt femei și copii, potrivit responsabililor medicali palestinieni.

Hamas a avertizat că incidentul pune în pericol negocierile de încetare a focului, desfășurate cu statul evreu prin intermediari.

Armata israeliană a precizat că analizează relatările despre victimele civile și a indicat că incidentul a avut loc atunci când a lovit cu muniție de precizie un combatant Hamas participant la atacul din 7 octombrie 2023.

Speranțele locuitorilor din Gaza într-un armistițiu au renăscut după ce Hamas a acceptat săptămâna trecută o parte esențială a propunerii americane de încetare a focului.

Mediatorii din Qatar şi Egipt, sprijiniți de SUA, şi-au accelerat eforturile în această săptămână, iar discuțiile urmau să fie reluate miercuri, la Doha, potrivit presei egiptene.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă