Antena 3 CNN Externe Mapamond Scandal de hărțuire sexuală în FBI: 34 de femei primesc despăgubiri uriașe după ce au fost discriminate de instructori

Scandal de hărțuire sexuală în FBI: 34 de femei primesc despăgubiri uriașe după ce au fost discriminate de instructori

de Ioana Coman    |   

FBI-ul a acceptat să plătească peste 22 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces colectiv intentat de foste recrute la academia de antrenament din Quantico, Virginia. Acestea susțin că au fost victime ale discriminării și hărțuirii sexuale din partea instructorilor, potrivit AP.

Procesul a fost intentat de un grup de femei care au fost recrute la academia de antrenament a FBI-ului din Quantico, Virginia. Acestea susțin că au fost tratate nedrept și abuzate în mod constant de către instructorii lor, fiind hărțuite cu comentarii cu tentă sexuală și discriminate.

Femeile afirmă că au fost judecate mai sever decât colegii lor bărbați. Acestea susțin că au fost „excesiv vizate” pentru corecții sau chiar pentru a fi date afară din program din motive subiective, cum ar fi „lipsa de judecată” sau „nepotrivirea” pentru rol.

Instruirea lor a inclus comentarii necorespunzătoare din partea instructorilor legate de mărimea sânilor, acuzații false despre infidelitate și sugestii că trebuie să ia anticoncepționale „pentru a-și controla dispozițiile”.

 În 2019, aceste femei au depus un proces colectiv, adică un grup mare de persoane care acționează împreună împotriva unei entități, în acest caz FBI. Ele au cerut compensații pentru tratamentul abuziv la care au fost supuse.

Acum, FBI-ul a fost de acord să plătească peste 22 de milioane de dolari pentru a soluționa acest proces. Asta înseamnă că FBI-ul va plăti despăgubiri celor 34 de femei implicate în proces pentru a închide cazul.

Despăgubirea, care trebuie aprobată de un judecător federal, se numără printre cele mai mari din istoria FBI-ului și ar putea duce la schimbări majore în cadrul agenției.

Subiecte în articol: FBI agenti fbi discriminare sexism
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile