Antena 3 CNN Externe Miliardarul Mike Lynch şi fiica sa au fost găsiți morți. Scafandrii le-au recuperat cadavrele din epava iahtului scufundat

Miliardarul Mike Lynch şi fiica sa au fost găsiți morți. Scafandrii le-au recuperat cadavrele din epava iahtului scufundat

de Ioana Coman    |   

ACTUALIZARE: Au fost găsite toate cele șase persoane dispărute după scufundarea iahtului The Bayesian, luni, în largul coastelor Siciliei, au anunțat scafandrii miercuri, potrivit The Guardian.

ACTUALIZARE: Cadavrul omului de afaceri britanic Mike Lynch şi al fiicei sale, Hannah, au fost găsite la bordul iahtului The Bayesian care s-a scufundat luni dimineaţă în largul coastelor Siciliei, transmite miercuri Reuters care citează publicaţia britanică The Daily Telegraph, informează Agerpres.  Alte două cadavre au fost găsite miercuri.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Scafandrii italieni au găsit patru cadavre, miercuri, în interiorul iahtului de lux Bayesian înghițit de furtună în largul coastei Siciliei, transmite Reuters, preluată de The Guardian

Iahtul de 56 de metri lungime, proprietate a soţiei omului de afaceri britanic Mike Lynch, considerat un Bill Gates al Marii Britanii pentru afacerile sale din domeniul IT, avea la bord 22 de persoane şi se afla la ancoră în afara portului Porticello, din apropiere de Palermo, când s-a răsturnat în condiţiile unei furtuni deosebit de puternice.

Echipele de salvare nu au oferit informaţii cu privire la identitatea celor două persoane decedate, găsite în interiorul iahtului.

Unul dintre cele două cadavre aparţine unui bărbat corpolent, conform unei surse anonime citate de Reuters.

Echipele de salvare căutau şase persoane dispărute - omul de afaceri britanic Mike Lynch, 59 de ani şi pe fiica sa de 18 ani, Jonathan Bloomer, preşedinte al băncii Morgan Stanley International şi soţia sa, precum şi avocatul Chris Morvillo din cadrul firmei internaţionale de avocatură Clifford Chance, împreună cu soţia sa.

Cinsprezece persoane au reuşit să părăsească iahtul înainte ca acesta să se răstoarne, iar corpul unui persoane care a murit a fost recuperat rapid.

„Căutăm centimetru cu centimetru”

„Ne temem că corpurile (persoanelor dispărute) ar putea fi prinse în interiorul vasului" care se află scufundat la adâncimea de 49 de metri, a declarat pentru Reuters Salvatore Cocina, şeful protecţiei civile siciliene, potrivit Agerpres. Timpul limitat pe care scafandrii în pot petrece sub valuri este un factor care îngreunează căutările.

„Cea mai mare dificultate cu care ne confruntăm este adâncimea, care nu permite un timp lung de intervenţie", a declarat scafandrul Marco Tilotta, care participă la operaţiunile de căutare. „Trebuie să căutăm centimetru cu centimetru”, a adăugat el, precizând că vasul pare să fie intact dar este răsturnat pe partea dreaptă.

Inspecţia iahtului scufundat este o operaţiune „lungă şi complexă”, conform pompierilor salvatori italieni, spaţiile interioare fiind obstrucţionate de mobilă şi de resturi, iar scafandrii dispun de un interval de doar 8 - 10 minute pentru a opera la această adâncime.

Paza de coastă italiană foloseşte un vehicul submersibil operat prin telecomandă pentru a inspecta fundul marin şi a obţine imagini de la locul naufragiului. De asemenea, paza de coastă i-a intervievat pe supravieţuitori, printre care se numără şi James Catfield, căpitanul iahtului Bayesian, dar şi pasagerii şi echipajul unui iaht aflat în apropiere în momentul producerii tragediei.

„Vântul a fost foarte puternic. Ne aşteptam la vreme rea, dar nu de asemenea intensitate”, a declarat un reprezentant al pazei de coastă din Palermo.

„Nu am văzut-o venind!”, a declarat despre furtună căpitanul iahtului, James Catfield, conform publicaţiei italiene La Repubblica.

Karsten Borner, căpitanul vasului aflat în apropiere a declarat pentru Reuters că atunci când a lovit furtuna a fost nevoit să pornească motorul pentru a menţine controlul vasului şi pentru a evita coliziunea cu iahtul The Bayesian.

„Am reuşit să menţinem vasul pe poziţie şi după ce furtuna s-a încheiat, am observat că vasul din spatele nostru nu mai era”, a declarat el pentru presă.

Deocamdată nicio persoană nu este anchetată.

Subiecte în articol: iaht scufundat Sicilia Mike Lynch
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile