De atunci, tot ce are mai bun natura se adună în fiecare zi în singura pâine din țară, obținută din materii prime ecologice. Brandul premiat beneficiază de o linie de producție de ultimă generație, de un proces tehnologic la standarde europene, complet automatizat și continuu, care produce 25 de tone de pâine la fiecare 24 de ore.
”Suntem foarte atenți la selectare ingredientelor, tocmai pentru că avem această deviză de a pregăti o pâine sănătoasă. Făina care este depozitată în exterior este trasă pneumatic în malaxor, alături de toate celelalte ingrediente”, a explicat Alina Bahnar, manager Savoria.
În lanțul de producție intră apoi roboții care calculează cu precizie fiecare gram.
”Un proces foarte important, încă de la început, este stabilirea exactă a cantității. După ce toate ingredientele au fost malaxate, ele sunt trecute în partea de divizare. Coca este cântărită la 500g”, a mai spus Alina Bahnar, manager Savoria.
Când cantitatea nu respectă standardul de greutate, robotul scoate automat produsul din linia de producție.
”Complexitatea procesului continuă și avem aici o premodelare a pâinii și o predospire umedă timp de 15 minute. Asta ne pregătește pâinea pentru a fi densă și a nu produce bule în timpul coacerii”, a mai explicat managerul Savoria.
”Complexitatea procesului continuă și avem aici o premodelare a pâinii și o predospire umedă timp de 15 minute. Asta ne pregătește pâinea pentru a fi densă și a nu produce bule în timpul coacerii. După ce și-a petrecut aici în predospire 15 minute, trece într-o formare finală. Pâinea este pregătită deja pentru copt, dar nu înainte de a petrece 40 de minute la dospire. Aici, drojdia are efect și crește pâinea la calitatea necesară. A stat 40 de minute la dospit. Deja se poate vedea că a crescut și a triplat volumul. Este pregătită pentru coacere”, a mai explicat managerul Savoria.
Proces care vine cu un secret: o centrală pe bază de ulei ajută cuptorul să coacă uniform fiecare pâine. Înainte să ajungă în cuptor, tăvile sunt acoperite cu un capac special care nu lasă aluatul să crească mai mult decât trebuie, ceea ce face ca la final pâinea să aibă forma perfectă.
”Procesul e un pic diferit față de ce eram noi obișnuiți într-o brutărie clasică. Tehnologia își spune cuvântul chiar și în producerea pâinii”, a mai spus Alina Bahnar.
Și cuptorul de ultimă generație are un rol important în procesul de fabricație al pâinii.
Aspectul, mirosul și gustul sunt garanția unui produs altfel.
”În momentul de față, pâinea a ieșit din cuptor, arată rumen și perfectă pe toate părțile, iar acum intră într-un proces de răcire lentă unde va petrece aproximativ două ore. Suntem undeva la jumătatea procesului de producție care durează 7 ore”, a dezvăluit managerul Savoria.
Urmează felierea și pasteurizare. Fiecare pâine introdusă într-un ambalaj special trece printr-un tratament termic, realizat tot cu tehnologie modernă.
”Tratament termic care ne permite să nu folosim niciun fel de conservant în produse, niciun fel de adaos, doar ingrediente naturale, doar ingrediente pe care le-am folosi în mod normal și acasă pentru producerea pâinii. Și această tehnologie modernă ne oferă posibilitatea de a păstra prospețime îndelungată, de până la 25 de zile pentru produs”, a mai spus a mai spus Alina Bahnar, manager Savoria.