Antena 3 CNN Life Şase tematici de teambuilding pentru a stimula colaborarea în cadrul echipei

Şase tematici de teambuilding pentru a stimula colaborarea în cadrul echipei

Tematica potrivită poate transforma un eveniment banal de teambuilding într-o experiență interesantă și memorabilă și poate suda o echipă.

de Georgiana Adam    |   

Aceasta stabilește contextul ideal pentru activități și discuții, ajutând la orientarea energiei și a concentrării grupului.

Însă tematica unui teambuilding înseamnă mai mult decât a aduce un grup de oameni împreună; este vorba despre a crea un mediu în care aceștia să se conecteze, să învețe și să se dezvolte ca echipă.

Iată câteva idei de tematici pentru evenimentele de teambuilding pe care le poți pune în practică, la birou.

1.Olimpiada corporativă

Această tematică se adresează unei varietăți de interese și stiluri de lucru, concentrându-se pe ideea de a implica toți angajați într-o activitate activă și distractivă, indiferent de vârstă sau experiență.

Echipele se pot întrece în jocuri la birou, promovând competiția prietenoasă și spiritul de echipă. Centrată în jurul diferitelor activități sportive, această temă se concentrează asupra spiritului în echipă și asupra competiției sănătoase.

Este o temă excelentă pentru a promova activitatea fizică și poate oferi participanților prilejul de a se detașa de stresul cotidian, într-un cadru care îi stimulează și îi menține activi.

Provocarea culinară

Scopul unei activități de team building nu este doar să distreze angajații, ci să încurajeze spiritul de echipă, camaraderia și colaborarea în acest proces.

Astfel, gătitul împreună nu este doar o activitate distractivă, ci și una care încurajează și munca în echipă și comunicarea. Echipele pot concura în cadrul unor provocări culinare sau pot colabora pentru a organiza o masă festivă. Pot organiza concursuri culinare pe echipe, pentru a desemna echipa care pregătește cel mai gustos burger de vita sau cel mai delicios desert.

Este o tematică potrivită pentru echipele care ar putea beneficia de creșterea încrederii în sine, oferind membrilor echipei prilejul de a se concentra pe punctele forte individuale.

Camera secretelor

Echipele pot lucra împreună pentru a rezolva un mister, ceea ce îmbunătățește abilitățile de rezolvare a problemelor și colaborarea. De asemenea, permite creativitatea în jocul de rol.

Totodată, în cadrul acestei tematici, echipele pot rezolva puzzle-uri și descifra coduri pentru a rezolva un mister sau pot lua parte la o vânătoare de comori. Astfel, tematica este potrivită pentru a permite membrilor echipei să-și îmbunătățească gândirea  strategică și colaborarea.

Este tema perfectă pentru echipele care se bucură de aventură și explorare.

Festivalul de creație

Această tematică se concentrează pe stimularea creativității. Echipa va colabora pentru a îndeplini obiectivul principal, acela de a da viață unui act artistic. Poate fi vorba despre un scurt metraj, o piesă muzicală sau de teatru.

O astfel de activitate stimulează creativitatea, munca în echipă și comunicarea eficientă și este ideală pentru echipele din domeniile creative sau pentru cei care doresc să-și exploreze latura creativă.

Echipele pot forma propriile trupe sau pot colabora pentru a filma secvențele unui film, în acest context ofertant, ce stimulează imaginația, unitatea și ritmul în cadrul echipei.

Supraviețuirea în sălbăticie

Această tematică este ideală pentru echipele care doresc să încurajeze un stil de viață sănătos și să își energizeze dinamica.

Provocările pe care le poate include un teambuilding despre supraviețuirea în aer liber promovează dezvoltarea leadershipului, munca în echipă și rezolvarea problemelor într-un mediu dinamic.

Se potrivește cel mai bine echipelor care se bucură de activități în aer liber și agreează provocările fizice.

În jurul lumii

Promovarea colaborării poate fi o provocare, mai ales dacă există echipe multigeneraționale. Tematica „În jurul lumii” este foarte potrivită în acest context, deoarece oferă prilejul de a găsi un teren comun și de a consolida încrederea între colegi.

Echipele pot explora culturi diferite și rezolva provocări globale, promovând conștientizarea culturală și colaborarea. De asemenea, jocurile tip Trivia pot fi integrate cu succes în cadrul acestei tematici.

Mai mult decât atât, echipele pot călători în timp în diferite epoci și pot aborda provocări relevante acelor vremuri.

Un astfel de context este excelent pentru echipele care au nevoie să gândească outside the box sau pentru cei care lucrează în industrii creative. Tematica încurajează gândirea creativă și rezolvarea problemelor în echipă.

Așadar, de la încurajarea unei mentalități de creștere la celebrarea diversității, aceste tematici oferă cadrul perfect pentru activități, discuții și provocări ce vor ajuta membrii echipei să se conecteze și să colaboreze.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile