Antena 3 CNN Actualitate Șase chirurgi și asistenta de la Oncologie Timișoara acuzați de mită au cerut bani doi ani de la bolnavi. Imagini cu plicurile pline

Șase chirurgi și asistenta de la Oncologie Timișoara acuzați de mită au cerut bani doi ani de la bolnavi. Imagini cu plicurile pline

de Georgiana Marina    |   

Cei șase medici chirurgi și o asistentă de la secția de Oncologie a Spitalului de Urgență Timișoara acuzați de mită vor fi cercetați în libertate, sub control judiciar. Ei sunt acuzați că le-ar fi cerut bolnavilor de cancer să le plătească sume importante de bani pentru a-i trata. Anchetatorii au făcut publice imagini cu plicurile cu bani pe care medicii și asistenta le strânseseră de la bolnavi.

Operațiunea a fost declanșată de marți, când unul dintre medici a fost prins în flagrant de anchetatori când cerea mită. Miercuri dimineața s-au făcut percheziții atât la spital, cât și la domiciliile acuzaților.

Ancheta în acest dosar în care sunt anchetate fapte de dare și luare de mită este coordonată de Parchetul Tribunalului Timiș.

[GAL layout="4"]

Procurorii au stabilit că unul dintre medici, chirurg în Clinica de Chirurgie Generală 2 – Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în perioada 15.04.2022 – 19.07.2024, a primit diferite sume de bani de la 10 pacienți (sau aparținători ai acestora). Un alt medic a primit bani de la nouă pacienți între 19 aprilie 2022 și 23 iulie 2024.  

Bani a primit de la alți nouă pacienți și un al treilea medic, tot chirurg la aceeași secție, în perioada 23 mai 2022 și 8 iulie 2024.

Un al patrulea medic e acuzat că între 25 mai 2022 și 18 iunie 2024 a primit bani de la 7 pacienți sau rudele lor, iar un alt coleg al acestuia a cerut bani de la alți patru pacienți.

Un alt medic a primit un plic cu 100 de lei de la o pacientă, în 29 mai 2024.

Asistenta vizată în dosar e acuzată că între 19 iulie 2022 și 16 iulie 2024 a primit diferite sume de bani de la 6 pacienți (sau aparținători ai acestora).

Subiecte în articol: mita coruptie medici corupti spital Timisoara
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile