Reţetă sarmale moldoveneşti în cuib de varză murată
Ingrediente
- 400 gr carne tocată de porc
- 300 gr antricot de vită tocat
- 25 ml ulei
- 200 gr costiţă afumată
- 250 gr cârnat oltenesc
- 200 gr cârnat de ţară afumat
- 250 ml suc de roşii
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 100 gr orez
- 2 verze murate
- sare, piper
- cimbru
- boia roşie
- oregano
- amestec ierburi
- un ou
- 2 căţei de usturoi
- foi de dafin
Mod de preparare sarmale moldoveneşti în cuib de varză murată
[GAL layout="3"]Se amestecă oul cu carnea tocată. Într-o tigaie se căleşte ceapa cu morcovul ras. Când a prins culoare se adaugă o cană de sos de roşii. Când prinde consistenţă se adaugă şi orezul. Compoziţia se lasă să se răcească şi se mixează cu carnea.
Varza bine desărată de cu seara, se foloseşte atât pentru cuib, cât şi pentru sarmale. Într-un cuib intra 3 sarmale mici, o felie de cârnat, dar şi o bucată mică de costiţă.
Pe fundul vasului de lut se pun 3 foi de varză murată, ceapa, cârnat şi costiţă. Se rotesc sarmalele, lăsând în centru un miez în care se va pune varză murată tocată. La fiecare palma se stropesc cu sos de roşii şi se adaugă foi de dafin şi mirodenii.