Antena 3 CNN Life Culinar Când se pune sare pe cartofii prăjiți. Secretul cartofilor aurii și crocanți de la restaurant

Când se pune sare pe cartofii prăjiți. Secretul cartofilor aurii și crocanți de la restaurant

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 04:00 01 Feb 2024 Modificat la 04:00 01 Feb 2024

Cartofii prăjiți se numără printre felurile de mâncare greu de refuzat, fiind un adevărat deliciu pentru majoritatea oamenilor.

Deși se pot prepara ușor și rapid acasă, muți aleg să-i savureze la restaurant, tocmai pentru textura corocantă la exterior și moale în interior.

Cu toate acestea, gospodinele știu să prepare și acasă cartofii prăjiți exact ca la restaurant, făcându-i să fie crocanți și foarte gustoși.

Este cunoscut faptul că uleiul trebuie să acopere cartofii în tigaie, pentru a asigura o prăjire uniformă, la fel și faptul că aceștia trebuie să fie așezați pe un șervețel absorbant, astfel încât să nu mai fie uleioși, însă bucătarii ne dezvăluie un alt secret pentru a-i face crocanți.

Citește și: Ceaiul de lavandă, de ajutor celor care se confruntă cu insomnii. Beneficii și contraindicații

Astfel, experții din domeniul culinar susțin că momentul cel mai important în timpul prăjirii cartofilor este cel în care se adaugă sarea.

Multe gospodine obișnuiesc să presare sare peste cartofi în timpul procesului de prăjire, însă este total greșit.

Se pare că sarea adăugată peste cartofii încinși nu face decât să absoarbă excesiv umezeala, împiedicându-i să se rumenească.

În acest fel, cartofii prăjiți capătă acea textură moale și uleioasă pe care nu ne-o dorim.

Secretul este ca sarea să fie adăugată la final, după ce cartofii au fost așezați pe o farfurie cu un șervețel absorbant.

Astfel, cartofii nu vor fi îmbibați de ulei, iar sarea adăugată la final îi va face crocanți și delicioși, potrivit delicatese.net.

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole