De ce mâncăm mai mulți de sărbători? Suntem conștienți că nu ne face bine, dar mâncăm mai mult. De sărbători, sunt 37% șanse mai mari să facem infarct. Cu toate că știm aceste riscuri mâncăm mult, spune expertul în boli metabolice și nutriție Simona Carniciu.
Ezităm să ne punem în farfurie de la început ce avem de mâncat. Puneți-vă în farfurie doar porții mici, ne sfătuiește ea.
De ce mâncăm mai mult de sărbători
În momentul în care ai la dispoziție mai multe platouri iei câte puțin din fiecare, fără să îți dai seama că de fapt în loc de o farfurie ai mâncat vreo trei. Aici este prima și cea mai mare greșeală care se face - că nu conștientizăm de fapt cât de mult mâncăm, a declarat Simona Carniciu.
Care sunt bombele calorice pe care le avem de sărbători?
Dulciurile sunt bombe calorice - de la cozonac la tot felul de prăjituri, salata boeuf și alte salate cu maioneză, carnea de porc și altele. Atenție! Mâncarea grea asortată cu legume este mai ușor digerabilă.
De ce mâncăm mai mult de sărbătorile de iarnă
Dulcele duce la alt dulce și ne amintește de copilărie
De câte ori mâncăm dulce avem tendința să mâncăm și mai mult dulce. Sunt mai multe mecanisme printre care primul este că ne aduce aminte de siguranță, de bucurie, ne aduce aminte de echilibru, liniște și pace, toate acele sentimente bune legate de protecția părinților. Gustul de dulce vine din copilărie.
Nu combinați mai multe tipuri de alcool
Alcoolul este bine să fie consumat cu moderație și nu trebuie combinate tipurile.