Antena 3 CNN Actualitate Locale Șapte persoane care hrăneau urși la marginea drumului, pe DN2D, au fost amendate de jandarmii montani

Șapte persoane care hrăneau urși la marginea drumului, pe DN2D, au fost amendate de jandarmii montani

de Roxana Mihăiescu    |   

Şapte persoane care au fost surprinse în timp ce hrăneau cinci urşi, pe DN2D, tronsonul Lepşa - Ojdula, au fost sancţionate de jandarmii montani, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

„În cursul zilei de sâmbătă, jandarmii vrânceni au fost informaţi prin apel la numărul unic de urgenţă 112 că mai mulţi urşi se află pe partea carosabilă a DN2D, tronsonul Lepşa - Ojdula, în apropierea limitei de judeţ.

Ajuns la faţa locului, echipajul de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lepşa a constatat faptul că şapte persoane hrăneau cinci exemplare de urs prezente în zonă. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform Legii 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic”, se arată într-un comunicat al IJJ Vrancea, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, jandarmii montani au intervenit pentru alungarea urşilor în fondul forestier folosind mijloacele din dotare, inclusiv spray-ul special utilizat în cazul acestor animale.

Jandarmii reamintesc populaţiei că, pe lângă pericolul iminent la care se expun hrănind animalele sălbatice, acest lucru reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 500 şi 1.500 de lei conform articolului 48 din Legea 407/2006.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile