Antena 3 CNN Life Sănătate Șapte cazuri confirmate de infecție cu virusul West Nile. Recomandările făcute de INSP

Șapte cazuri confirmate de infecție cu virusul West Nile. Recomandările făcute de INSP

de Andreea Ştefan    |   

Un raport publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) indică faptul că, între luna iunie și mijlocul lunii august, au fost confirmate în România șapte cazuri de infecție cu virusul West Nile, afectând șase bărbați și o femeie.

Conform celui mai recent raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în perioada 3 iunie - 14 august, au fost înregistrate 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 6 confirmate și 1 probabil.

Cazurile au fost identificate la persoane cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani (2 cazuri), 60-69 de ani (2 cazuri) și 70-79 de ani (3 cazuri). Pacienţii sunt șase bărbați și o femeie, dintre care cinci din mediul urban și doi din mediul rural.

Distribuția geografică a cazurilor, în funcție de unitatea teritorială de expunere, este următoarea: București (2 cazuri), județele Bistrița-Năsăud, Dâmbovița, Giurgiu, Mureș și Satu Mare câte un caz fiecare. Un caz de infecție a fost raportat de DSP Dâmbovița, cu expunerea în Milano, Italia (debut în săptămâna 27).

Populația este sfătuită să evite expunerea la țânțari prin purtarea de haine cu mâneci lungi și pantaloni, utilizarea repelentelor pentru țânțari, protejarea locuinței cu plase la ferestre, desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și eliminarea recipientelor cu apă stătută și a gunoiului menajer.

Subiecte în articol: INSP virusul West Nile cazuri confirmate
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile