Antena 3 CNN Conținut plătit Sania electrică: ajutorul modern al lui Moș Crăciun. Cu Tesla în Laponia

Sania electrică: ajutorul modern al lui Moș Crăciun. Cu Tesla în Laponia

Ioana Dobre
2 minute de citit Publicat la 11:15 29 Noi 2024 Modificat la 11:15 29 Noi 2024

În luna cadourilor, toată lumea se pregătește de întâmpinarea Moșului. Anul acesta, Daily Driven își propune sa aducă puțin din magia Crăciunului atât în sufletele celor pasionați de automobilism, dar și în sufletele unor copii mai puțin norocoși.

În luna cadourilor, toată lumea se pregătește de întâmpinarea Moșului. Anul acesta, DailyDriven își propune să aducă puțin din magia Crăciunului atât în sufletele celor pasionați de automobilism, dar și în sufletele unor copii mai puțin norocoși.

Echipa DailyDriven o știți după aventura din vara acestui an, când au plecat, pe roți, din București până pe faimosul circuit Nürburgring, pentru a toci cauciucurile unei Dacii 1300, din 1975, probabil singurul exemplar din România care a îndeplinit această misiune cu succes.

De data aceasta, acceptă o provocare la fel de îndrăzneață: își propun să testeze  electromobilitatea în cele mai grele condiții și aleg să plece cu o Tesla Model 3 spre cercul polar.

De ce o mașină electrică?

Mașinile electrice marchează un punct de inflexiune în industria automobilistică și propun o alternativă la combustia internă. Aceste modele provoacă mai multe industrii și oferă soluții ecologice și eficiente pentru mobilitate, oferind astfel o perspectivă de viitor foarte favorabilă mediului și vieții urbane prin reducerea poluării atât a aerului cât și fonice.

Alegerea modelului de vehicul electric a fost destul de ușoară, optând pentru Tesla Model 3, o mașină foarte cunoscută și accesibilă, folosită adesea drept etalon.

De ce o distanță atât de lungă?

Un subiect controversat în majoritatea discuțiilor despre mașinile electrice este reprezentat de distanțele mari. Printre problemele cu care se confruntă brandurile auto în această nișă se numără autonomia și timpii de încărcare.Distanțele mari parcurse cu un plin de diesel sunt ceva normal, dar băieții de la DailyDriven.ro vor sa afle dacă scenariul unui drum lung este afectat de autonomia mai scăzută plus timpii de infrastructura de stații și timpii de încărcare sunt destul de eficiente pentru călătoriile lungi.

De ce cercul polar?

Un alt subiect controversat este eficiența bateriei în condiții extreme. Traseul începe la final de noiembrie și se încheie aproape de jumătatea lunii decembrie, când temperaturile din peninsula Scandinavă coboară din ce în ce mai mult.

De unde "sania electrică"?

"Destinația finală este Rovaniemi, unde se află și satul lui Moș Crăciun. Având în vedere perioada în care plecăm, vom fi înconjurați de zăpadă și de vibe-ul sărbătorilor, drept urmare nu puteam găsi un nume mai bun." Adrian Neicu, colaborator în proiectul" Sania Electrică a lui Moș Crăciun"

Ce v-a motivat sa va încumetați într-o astfel de aventură?

"Mașinile ocupă un rol foarte important în viețile noastre tot timpul anului și vrem sa aducem cât mai multă informație către cât mai mulți oameni. Asta ne împinge către proiecte din ce în ce mai ambițioase. Pe lângă toate acestea, perioada Crăciunului pentru noi și familiile noastre este plină de căldură, cadouri și bucurie, iar asta ne-a motivat în încercarea de a aduce un strop din magia Crăciunului la cât mai mulți copilași mai puțin norocoși." Alexandru Dușcă, inițiatorul proiectului.

Proiectul inspirat din aventurile Top Gear a atras atenția unor parteneri de renume, precum GLS, Nivea Men Plus Care, Eldrive, Lego și Autonom. Pe Alexandru și Adi ii puteți urmări live pe Dailydriven.ro și pe rețelele de socializare cu același nume.

Etichete: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole