Antena 3 CNN Externe Sângele de pe mânile lui Putin nu se va șterge niciodată: 16 copii au murit până acum în atacurile asupra Ucrainei

Sângele de pe mânile lui Putin nu se va șterge niciodată: 16 copii au murit până acum în atacurile asupra Ucrainei

Copii mor în Ucraina, în timp ce atacurile forțelor ruse cu rachete explozive continuă.

de Alexandra Ionescu    |   

În mai puțin de o săptămână de război, 16 copii ucraineni au fost uciși și alți 45 au fost răniți, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Între timp, peste 330 de civili adulți și-au pierdut deja viața, potrivit Ministerului Sănătății, iar un total de 304 sunt răniți.

Dar șefa ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a avertizat: „Mă tem că cifrele reale sunt considerabil mai mari”.

Bachelet a declarat în sesiunea de deschidere a Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva: „Cei mai mulți dintre acești civili au fost uciși de arme explozive cu o arie largă de impact, inclusiv bombardamente de artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă și lovituri aeriene”.

Volodimir Bondarenko, viceprimarul Kievului, a împărtășit povestea unui copil ucis.

Polina, aflată în ultimul an de școală primară, a fost împușcată în weekend, când un grup rus de sabotaj și recunoaștere a deschis focul asupra familiei ei, în timp ce stăteau într-o mașină în capitală.

Bondarenko a spus: „Numele ei era Polina. Era elevă în clasa a IV-a la o școală din Kiev.

În această dimineață, în Teligi, [ea] și părinții ei au fost împușcați de trupele ruse”.

Fratele și sora ei au fost duși la spital, unde rămân internați - ca mulți alți copii.

Un alt copil, Alisa Hlans, în vârstă de șapte ani, a fost ucis în atacul cu bombă asupra grădiniței lui Okhtirka.

Secretarul general al Amnesty International, Agnes Callamard, a declarat: „Acest atac poartă toate semnele distinctive ale utilizării de către Rusia a acestei arme interzise și în mod inerent fără discriminare și arată o desconsiderare flagrantă față de viața civilă”.

Ea a adăugat: „Nu există nicio justificare posibilă pentru aruncarea munițiilor cu dispersie în zonele populate, cu atât mai puțin în apropierea unei școli”.

Pe fondul poveștilor șocante de război, președintele Zelenski a semnat o cerere oficială de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, despre care blocul a spus că „ar trebui să fie evaluată foarte rapid de către consiliu și să fie luată o decizie".

Președinții Estoniei, Bulgariei, Republicii Cehe, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, Slovaciei și Sloveniei au scris luni într-o scrisoare deschisă: „Solicităm statelor membre UE să consolideze cel mai înalt sprijin politic acordat Ucrainei și să permită instituțiilor UE să conducă măsuri pentru a acorda imediat Ucrainei statutul de țară candidată la UE și pentru a deschide procesul de negocieri.”

Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă