Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sănătatea ta mentală îți ghidează viața! Învață să ai grijă de ea

Sănătatea ta mentală îți ghidează viața! Învață să ai grijă de ea

Uită-te în jur și observă cât de mult s-a schimbat lumea, și implicit, oamenii. Majoritatea persoanelor au o sănătate mentală destul de precară, iar aceste boli psihologice din păcate sunt ignorate și destigmatizate.

de Georgiana Adam    |   

Îngrijirea sănătății mentale ar trebui să fie un principiu de viață, pentru că este la fel de importantă ca sănătatea ta fizică.

Stresul din viața cotidiană, ignoranța oamenilor din jur, contextul actual, toate sunt factori principali care contribuie la starea ta psihică. Citește mai departe articolul ca să afli cum poți reduce stresul și anxietatea din viața ta. 

Reduce stresul zilnic cu aceste 3 sfaturi:

  • Meditează

Meditația este o activitate cu zero dezavantaje. Pe lângă faptul că este o modalitate de reducere a stresului zilnic, îmbunătățește și alte simptome care sunt cauzate de stres și anxietate, cum ar fi problemele de respirație, deficitul de memorie sau atenția scăzută.

Meditația ajută la sporirea atenției, crește claritatea mentală și dezvoltă memoria, astfel încât combate și posibilele boli mentale care pot apărea pe termen lung, cum ar fi demența. 

Pe de altă parte, meditația ajută la combatere insomniei și crește calității somnului. Acest lucru este extrem de important dacă vrei să dai randament la locul de muncă.

O persoană care este constant obosită, la un moment dat se va simți demotivată, irascibilă și fără chef de viață.

Meditația regulată reduce anxietatea socială, frica și te va ajuta să-ți cunoști mult mai mult propria persoană, iar acest lucru este important, pentru că astfel vei înțelege și stările celorlalți.

  • Consumă alimente adecvate

Există o legătură extrem de puternică între bunăstarea personală și alimentele pe care le consumi, un bun exemplu ar fi, cafeaua și zahărul care îți schimbă dispoziția instant.

Din punct de vedere fizic, te ajută să fii mai energic, dar probabil te întrebi ce legătură are cu bunăstarea psihică?

O alimentație curată are un efect de lungă durată sănătății psihice, pentru că dacă creierul tău se simte bine din punct de vedere fizic, atunci se va simți bine și din punct de vedere psihic.

Iată ce alimente ar trebui să consumi neapărat:

  • Pește;
  • Lactate naturale, iaurturi și brânzeturi;
  • Semințe, nuci și caju;
  • Pâine integrală sau cereale integrale; 
  • Fructe și legume. 

În zilele în care simți că poate nici măcar o masă sănătoasă nu te ajută la reducerea stresului, ține în geantă o „cheie” de rezervă, cum ar fi magneziul.

Trebuie să afli neapărat despre beneficiile pe care le are magneziul și cât de avantajos este acest supliment alimentar. Magnerot.ro îți prezintă în câteva cuvinte de ce este important să ai la tine zilnic magneziu. 

  • Înconjoară-te de oameni pozitivi

Se știe că odată cu lumea nouă, și oamenii s-au schimbat și nu neapărat în bine. Totuși, nu toți oamenii sunt la fel, așa că trebuie să depui puțin efort ca să menții relații bune cu cei dragi și cu anumite persoane din jur.

Poate unii au un impact pozitiv asupra ta și tu nici măcar nu le oferi șansa asta. Aceste persoane, pe care la un moment dat poate o să-i numești prieteni, sunt singurii care te vor susține în tot ceea ce faci și te vor sprijini atunci când îți va fi greu.

Iar aceste aspecte sunt extrem de importante pentru sănătatea ta mentală.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile