Antena 3 CNN Externe San Marino declară stare de urgență din cauza penuriei de apă: Amenzi de până la 1.000 de euro pentru cei care fac risipă

San Marino declară stare de urgență din cauza penuriei de apă: Amenzi de până la 1.000 de euro pentru cei care fac risipă

de Andreea Ştefan    |   

Guvernul microstatului european San Marino a declarat stare de urgenţă pe teritoriul său din cauza penuriei de apă, informează DPA.

Starea de urgenţă impune câteva interdicţii pentru a preveni epuizarea resurselor de apă care sunt deja grav afectate, a anunţat miercuri Secretariatul de Stat din San Marino.

Sub ameninţarea unor amenzi, este interzisă udarea gazonului, a grădinilor de legume şi a livezilor pe durata stării de urgenţă.

Secretariatul de Stat a menţionat absenţa precipitaţiilor în lunile recente şi temperaturile ridicate, care au dus la creşterea cererii de apă potabilă în rândul populaţiei, ca motive aflate în spatele actualei penurii de apă din San Marino.

De asemenea, este interzisă curăţarea curţilor, a scărilor şi a drumurilor de acces private cu ajutorul apei. Nici piscinele nu vor putea fi reumplute cu apă. Spălarea vehiculelor este, de asemenea, interzisă.

Persoanele private care nu respectă aceste interdicţii riscă amenzi de până la 1.000 de euro.



San Marino ocupă locul al cincilea în clasamentul celor mai mici ţări din lume. Acest ministat este complet înconjurat de Italia şi are o suprafaţă de doar 61 de kilometri pătraţi.

Aproximativ 34.000 de persoane trăiesc în San Marino. Penurii de apă au fost resimţite şi în regiunile învecinate în vara aceasta. Sudul Italiei a fost deosebit de afectat de problemele legate de aprovizionarea cu apă şi de secetă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile