Antena 3 CNN Externe ”Șamanul” de la Capitoliu își primește coarnele înapoi. Un judecător a decis că guvernul american nu are ce face cu ele

”Șamanul” de la Capitoliu își primește coarnele înapoi. Un judecător a decis că guvernul american nu are ce face cu ele

de Georgiana Marina    |   

Jacob Chansley, așa-zisul „șaman QAnon”, unul dintre participanții emblematici la asaltul asupra Congresului american din 6 ianuarie 2021, își va primi înapoi săptămâna aceasta căciula şi lancea confiscate de autorităţi, a decis un judecător american, scrie CNBC.

”Întrucât Guvernul nu a stabilit că mai are nevoie de aceste obiecte ca elemente de probă (...), Curtea aprobă cererea lui Jacob Chansley”, se arată în hotărârea judecătorul Royce Lamberth de la un tribunal federal din Washington.

Jacob Chansley, un promotor al teoriilor conspirației QAnon, a apărut în multe fotografii din timpul asaltului asupra Capitoliului, la bustul gol, tatuat şi purtând o căciulă cu coarne de bizon.

„Deoarece există dovezi video și foto consistente privind comportamentul lui Chansley, ce deține el e prea puțin util pentru o anchetă sau urmărire penală, iar interesele legitime ale Statelor Unite pot fi acoperite chiar dacă bunurile îi sunt date înapoi”, a scris el.

Jacob Chansley, un ”şaman” autoproclamat, a luat parte la asaltul asupra Congresului la 6 ianuarie 2021, împreună cu alţi susţinători ai lui Donald Trump, cu scopul de a împiedica aleşii să valideze victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 2020.

 

  

Subiecte în articol: Capitoliu instanta SUA proces
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile