Antena 3 CNN Actualitate Salvarea bătrânilor din Căminele Groazei se transformă într-un nou dezastru

Salvarea bătrânilor din Căminele Groazei se transformă într-un nou dezastru

Haos la vârful statului, în scandalul azilelor. Peste 1.500 de centre sociale au fost verificate pe repede înainte. 15 dintre ele au fost închise, iar 26 au activitatea suspendată.

de Cristi Popovici    |   

 Acţiunile par să se transforme, însă, într-o adevărată isterie naţională. Sute de pacienţi au fost mutaţi de-a valma, fără să se ţină cont de afecţiunile de care suferă. Iar guvernanţii dovedesc din nou că se pricep cel mai bine la pasarea responsabilităţii.

În încercarea de a-şi spăla imaginea pătată de descoperirea azilelor groazei din judeţul Iflov, ajutorităţle din întreaga ţară au pornit un adevrat maraton de controale la toate centrele pentru seniori, persoane cu dizabilităţi şi copii din toată ţara. Ce nu au făcut ani de zile la rând, încearcă să rezolve în câteva zile!

Citeşte şi: Patronul celor două azile de bătrâni fără autorizație din Eforie Nord s-a stropit cu benzină în fața primăriei din Constanța și a fost dus la Palazu Mare

Doar că rezultatul acestor verificări tinde să se transforme într-o adevărată isterie naţională. Şi asta pentru că vedem zilnic bătrâni şi pacienţi cu afecţiuni psihice care sunt mutaţi haotic dintr-un cămin în altul, unii dintre ei chiar critică acţiunea autorităţilor, iar patronii multor centre acuză excesul de zel al statului.

Astfel, la nivelul întregii ţări au fost verificate 1545 de centre. Dintre acestea, 15 au fost închise pentru neregulile găsite, iar în alte 26 activitatea a fost temporar suspendată. Vedem un procentaj foarte mic de centre unde s-au descoperit nereguli, aproape 3 procente din totalul celor verificate. Iar aceste nereguli se referă la - mobilier vechi, aşternuturi murdare, mâncare expirată, lipsa avizelor de funcționare sau personal insuficient.

Mulţi administratori de centre acuză heirupismul autorităţilor care vor să facă într-o săptămână ce n-au fost în stare în ultimii 10 ani. Şi fac mai mult rău decât bine. Aşa s-a ajuns la situaţii grave. În Ilfov, spre exemplu, la un centru de excelentă pentru seniori, autorităţile au adus în ultimele zile pacienţi cu probleme grave psihice, care nu pot fi trataţi aici. Aşadar, au fost luaţi din cămine despre care autorităţile spun că sunt improprii şi au fost puşi în locaţii unde nu li se poate asigura tratament corespunzător.

Subiecte în articol: Căminele Groazei
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile