Reţetă pas cu pas de salată de boeuf pentru masa de Crăciun şi Revelion
Ingrediente salată de boeuf pentru masa de Crăciun şi Revelion
- 2-3 cartofi medii;
- un păstârnac;
- 2 morcovi care au fiert în supa de pui;
- 100 g carne de pui fiartă în supă;
- 3 castraveți acri;
- 50 g mazăre;
- un gălbenuș;
- 50-60 ml ulei;
- două lingurițe de muștar;
- zeamă de la 1/2 lămâie;
- câteva măsline;
- și câteva felii de gogoșari în oțet pentru decor;
- sare și piper.
Mod de prepare salată de boeuf pentru masa de Crăciun şi Revelion
Legumele și carnea se fierb în supa de pui, apoi se scot și se lasă să se răcorească. După ce acestea s-au răcit se taie mărunt. Castraveţii acrii se tocă mărunt şi se scurg de zeamă. Boabele de mazăre se dau de două ori în clocot și se pun peste salată.
După toți acești pași, se prepară maioneza din gălbenuș, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și ulei și se pune peste salată. Salata de boef poate fi ornată cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel.