Antena 3 CNN Externe Salariul pe care îl încasează Emmanuel Macron | Liderul câștigă de 6 ori mai mult decât salariul mediu din Franța

Salariul pe care îl încasează Emmanuel Macron | Liderul câștigă de 6 ori mai mult decât salariul mediu din Franța

Scandal uriaş în Franţa, după ce președintele Emmanuel Macron și-a făcut public salariul. Liderul de la Palatul Elysee încasează lunar peste 14.500 de euro net, adică de peste 6 ori mai mult decât salariul mediu din Franța. Suma a stârnit un val de indignare, mai ales că şomajul din Hexagon este în creştere.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

”Fluturașul” de salariu a președintelui Franței a fost publicat pentru prima dată de către presa din Hexagon.

Documentul a fost făcut public la cererea unui jurnalist și arată că liderul francez a încasat un venit net de 14.500 de euro, pe luna decembrie 2023 și ianuarie 2024.

Suma a stârnit un val de indignare, în condițiile în care salariul mediu în Franța este cuprins între 3.000 și 3.500 de euro.

Potrivit publicației Bloomberg, în primul său mandat, Macron a înregistrat venituri de aproximativ 1 milion de euro.

Conform presei internaționale, cetățenii erau informați cu privire la veniturile lunare pe care le încasează președintele francez, însă documentul oficial nu a fost prezentat niciodată până acum.

O cerere a fost înaintată în acest sens în anul 2020, de către Lucie Sponchiado, cercetător la Observatorul de Etică Publică, însă a fost respinsă, în cele din urmă.

 

Subiecte în articol: Emmanuel Macron salariu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion