Antena 3 CNN Emisiuni iThink Pericolul la care ne expunem după doar 10 minute de conflict cu partenerul

Pericolul la care ne expunem după doar 10 minute de conflict cu partenerul

Simțim de multe ori că ne doare ficatul, sau ne dor rinichii, și încercăm să căutăm tot felul de remedii prin care să ameliorăm problema. Însă nu știm că, de fapt, cauza nu constă neapărat într-o afecțiune și ar trebui să căutăm în cu totul altă parte.

de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |   

Sabin Mureșan, trainer acreditat HeartMath, susține că doar câteva minute de conflict cu partenerul nostru sau cu o persoană apropiată poate avea efecte devastatoare asupra organismului nostru. 

”10-15 minute de conflict intens, perceput ca o amenințare, ca un dezastru, mai ales când este vorba despre persoane apropiate, și acestea sunt cele mai frecvente și mai puternice conflicte ca efecte, în familie, în cuplu, cu copiii. Asta poate duce la 12-24 de ore sau poate și mai mult de secreție constantă de hormoni de stres, de cortizol, de adrenalină, neîntrerupt. Pentru că mintea nefocalizată unde trebuie se duce unde știe ea”, a explicat ”omul care aduce pacea”. 

”În corpul uman, ficatul și fierea filtrează furia, critica și autocritica. 

Rinichii pot filtra fricile de orice natură și relațiile pe care le avem cu ceilalți. 

Și toate astea duc la durere. 

Scrâșnitul din dinți poate fi legat de faptul că sunt plin de furie în timpul zilei și nu o exprim, nu îmi dau voie să spun ce mă deranjează și atunci noaptea corpul trebuie să elibereze această tensiune”, a mai spus Sabin Mureșan în exclusivitate în emisiunea IThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Subiecte în articol: Sabin Mureșan iThink Iusti Fudulu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile