Antena 3 CNN Externe Imaginile disperării. Lanț uman pentru îndepărtarea molozului de la spitalul de copii din Kiev. Momentul în care o rachetă rusească lovește spitalul

Imaginile disperării. Lanț uman pentru îndepărtarea molozului de la spitalul de copii din Kiev. Momentul în care o rachetă rusească lovește spitalul

de Robert Kiss    |   

Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în dimineața zilei de luni. Au fost lovite mai multe orașe, inclusiv capitala Kiev. Cel puțin 33 de oameni au fost uciși și alți 136 răniți, potrivit serviciilor de urgență. Bombardamentele rușilor au lovit și cel mai mare spital de pediatrie din Ucraina. În capitală sunt 22 de persoane ucise și peste 70 rănite.

[GAL layout="5"]

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu momentul în care racheta rușilor lovește secția de toxicologie a spitalului de copii din Kiev. În acea clădire, separată de restul clinicii, se făcea dializă. 

Suflul exploziei a avariat grav și restul spitalului - geamuri și uși au fost smulse, bucăți întregi din fațada clădirii au căzut, iar sălile de operații și secțiile ATI și oncologie sunt în ruine și nu mai pot fi folosite. Zeci de copii au ieșit afară, în curte, cu perfuziile după ei.

O asistentă care lucra în spital în momentul bombardamentului spune că a 

De asemenea, alte șapte persoane au fost ucise în timp ce resturi de rachete au căzut pe un alt spital din districtul Dniprovsky din Kiev, a confirmat primarul orașului.

Ambasadorul Germaniei la Kiev spune că acest bombardament este modul lui Putin de a arăta că este gata de negocieri de pace.

Președintele Volodimir Zelenski a promis că va răzbuna, forțele sale fiind acum capabile să lovească unele ținte din interiorul Rusiei cu arme occidentale.

Liderii europeni au condamnat atacul și au făcut trimitere la întâlnirea pe care a avut Viktor Orban cu Vladimir Putin la Kremlin, unde premierul maghiar a vorbit despre „pace”.

„Atacarea copiilor nevinovați este cea mai josnică acțiune. Suntem alături de Ucraina împotriva agresiunii ruse”, a scris și noul premier britanic Keir Starmer.

Potrivit BBC, m

Bombardamentele au avut loc în ajunul summitului NATO de la Washington, unde Ucraina speră să primească angajamente de ajutor pe termen lung de la aliați.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile