Antena 3 CNN Externe Rușii închid ancheta legată de moartea lui Navalnîi în colonia penală „Lupul Polar”. Soția disidentului: „Documentul este o minciună”

Rușii închid ancheta legată de moartea lui Navalnîi în colonia penală „Lupul Polar”. Soția disidentului: „Documentul este o minciună”

de Robert Kiss    |   

Soția regretatului disident rus Alexei Navalnîi a respins concluziile anchetei privind moartea sa, care spune că a murit în colonia penală din Siberia din cauza unei „combinații de boli”, scrie Sky News.

Iulia Navalnaia a anunțat că va cere o anchetă penală cu privire la moartea soțului ei și că echipa ei va continua să strângă dovezi în propria anchetă.

Navalnîi a murit brusc în februarie, în timp ce se afla într-o închisoare de maximă securitate din așezarea rurală Kharp, la 2.046 de kilometri est de Moscova. Colonia, cunoscuta sub numele de „Lupul Polar”, este unul dintre cele mai dure centre de detenție din Rusia.

Un certificat medical de deces arătat mamei lui Navalnîi susține că disidentul rus a murit din cauze „naturale”.

Comitetul de Investigații al Rusiei a publciat, joi, o concluzie oficială cu privire la moartea sa, spunând că aceasta a fost rezultatul unei „combinații de boli” și a apărut ca urmare a „aritmiei”, adică bătăi neregulate ale inimii.

Decizia înseamnă că Comisia de Investigații a refuzat în mod oficial să inițieze o anchetă penală cu privire la moartea politicianului.

În documentul Comisiei de anchetă se precizează că în timpul unei plimbări din 16 februarie, Navalnîi s-a simțit brusc rău, a fost transferat la unitatea medicală și a fost chemată o ambulanță. Înainte de sosirea medicilor, șeful unității medicale i-a făcut lui Navalnîi masaj cardiac și respirație artificială și medicii sosiți au efectuat resuscitarea, dar acest lucru nu a ajutat. Ca urmare, la 14:17 ora locală (12:17 ora Moscovei), moartea lui Navalnîi a fost confirmată, se arată în document. 

„Știu că nu este adevărat”, a spus doamna soția lui Navalnîi. „Știu că documentul este o minciună și ei acoperă ceea ce sa întâmplat cu adevărat în acea zi”, a mai spus aceasta.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile