Antena 3 CNN Externe Rușii caută săpători de tranșee în Kursk și le oferă până la 3.000 de dolari. Ucrainenii trimit mai multe trupe la graniță

Rușii caută săpători de tranșee în Kursk și le oferă până la 3.000 de dolari. Ucrainenii trimit mai multe trupe la graniță

de Robert Kiss    |   

Rușii par să construiască structuri defensive la aproximativ 17 kilometri de cea mai îndepărtată poziție a Ucrainei în Kursk. Imagini surprinse din satelit arată tranșee săpate în regiune. De asemenea, rușii caută oameni care să sape structurile defensive și oferă până la 3.000 de dolari. Între timp, ucrainenii mută mai multe trupe la graniță.

Noi imagini surprinse de sateliții Maxar arată o serie de fortificații, inclusiv tranșee și șanțuri anti-tanc, construite în zona Lgov.

Fortificațiile se află la aproximativ 17 kilometri nord de „cea mai îndepărtată limită revendicată de ucraineni în Kursk”, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Analiștii ISW au spus că acest lucru sugerează că armata rusă este „îngrijorată de potențialele progrese continue și rapide mecanizate ucrainene către nord”.

De asemenea, forțele ruse par să fie „în special preocupate de autostrăzile majore” și probabil că încearcă să protejeze „în mod preventiv liniile de comunicație terestre importante”.

De asemenea, rușii caută personal care să-i ajute să sape fortificații de-a lungul liniei.

Lista de locuri de muncă de pe site-ul rus Avito oferă între 150.000-371.000 de ruble (aproximativ 1.300-3.200 de dolari) pentru lucrători care să sape fortificații în Kursk.

Un alt anunț afirmă că șantierul este situat în orașul Kursk, pe „a doua linie de apărare” și că lucrările au implicat „săpat de tranșee”. Programul de lucru este „non-stop”.

Unele anunțuri spun că lucrătorii vor primi „uniformă, cazare, masă, zone de recreere”, plus transport la locul de muncă și compensații pentru călătorie.

Trupele ucrainene se deplasează lângă granița cu Rusia, rușii trimit întăriri

Progresele Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia au intensificat activitatea militară în zonele învecinate.

În regiunea ucraineană Sumî, de unde Kievul și-a lansat atacul în Rusia, sunt mutate noi trupe.

Mii de civili au fost evacuați departe de amenințarea obuzelor rusești.

Rusia a anunţat joi că va trimite forţe suplimentare în regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, în cea de-a noua zi a unei ofensive ucrainene de o amploare fără precedent în regiunea vecină Kursk.

În timpul unei reuniuni consacrate securităţii regiunilor frontaliere, ministrul rus al apărării Andrei Belousov a informat despre „alocarea de forţe şi mijloace suplimentare” în regiunea Belgorod.

„Reuniunea (...) a permis discutarea unor măsuri suplimentare menite să garanteze integritatea şi inviolabilitatea teritoriului, precum şi apărarea populaţiei şi a infrastructurilor în regiunea Belgorod împotriva atacurilor formaţiunilor militare” ale armatei ucrainene, a anunţat ministrul rus pe Telegram, potrivit Agerpres.

În aceeaşi zi, pentru prima dată de la declanşarea pe 6 august a ofensivei ucrainene în regiunea Kursk, armata rusă a afirmat că a recucerit satul Krupeţ.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile