Antena 3 CNN Externe Rușii au început contraofensiva în Kursk, unde au adus trupe și blindate. 131 de lupte pe 11 fronturi în ultima zi

Rușii au început contraofensiva în Kursk, unde au adus trupe și blindate. 131 de lupte pe 11 fronturi în ultima zi

de Georgiana Marina    |   

Situația pe frontul din regiunea Kursk din Rusia s-a deteriorat, deoarece forțele ruse au început o contraofensivă semnificativă împotriva trupelor ucrainene care au pătruns în vestul Rusiei luna trecută, scrie Ukrainska Prava, care citează experți DeepState. Bloggeri militari pro-Moscova susțin că rușii au recuperat deja unele teritorii ocupate în Kursk. Între timp, 131 de lupte au avut loc pe 11 fronturi în ultima zi, iar apărătorii ucraineni au respins peste 60 de atacuri rusești pe fronturile Pokrovsk și Kurakhove.

Trupele ruse au lansat atacuri intense și au adus vehicule blindate peste râul Seym. Experții DeepState au înregistrat, de asemenea, mișcarea unui convoi blindat rus de la Korenovo către Snagost, unde au loc lupte intense.

„Un alt atac a venit de la Korenovo, care a fost pierdut recent, spre Snagost”, potrivit sursei citate.

Iuri Podoliaka, un blogger militar pro-rus de origine ucraineană, şi alţi doi bloggeri influenţi - Rybar şi The Two Majors - au declarat că forţele ruse au început o contraofensivă semnificativă în Kursk.

„În regiunea Kursk, armata rusă a lansat acţiuni contraofensive pe flancul vestic al inamicului, reducând zona de control ucraineană din apropierea frontierei de stat”, a declarat bloggerul The Two Majors.

Podoliaka a declarat că forţele ruse au recucerit mai multe sate din vestul fâşiei de teren pe care Ucraina o controla, împingând forţele ucrainene la est de râul Malaia Loknia, la sud de Snagost.

Informările Ministerului rus al Apărării cu privire la lupte au oferit puţine informaţii şi nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Ucraina a lansat pe 6 august cel mai mare atac străin asupra Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, pătrunzând în regiunea de frontieră Kursk cu mii de soldaţi susţinuţi de roiuri de drone şi armament greu, inclusiv arme fabricate în Occident.

131 de lupte pe 11 fronturi

Un număr de 131 de lupte au fost înregistrate pe 11 fronturi în ultima zi. Apărătorii ucraineni au respins peste 60 de atacuri rusești pe fronturile Pokrovsk și Kurakhove, a transmis miercuri pe Facebok Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe frontul de la Harkov, rușii și-au continuat acțiunile ofensive. Patru lupte au avut loc în apropierea așezărilor Vovchansk și Hlyboke.

Pe frontul Kupiansk au avut loc 13 atacuri rusești. Forțele de apărare ale Ucrainei au respins aceste atacuri în apropierea așezărilor Synkivka, Hlushkivka, Lozova și Petropavlivka.

Pe frontul Lyman, forțele ucrainene au respins 20 de atacuri rusești în apropierea așezărilor Druzheliubivka, Tverdokhlibove, Nevske, Makiivka, Novosadove și Torske.

Pe frontul Siversk, forțele de apărare ale Ucrainei au respins nouă atacuri rusești în apropierea așezărilor Ivano-Darivka, Spirne, Verkhnokamianse și Vyimka.

Pe frontul Kramatorsk , forțele ucrainene au oprit cinci încercări ale Rusiei de a sparge apărarea ucraineană din apropierea așezărilor Chasiv Yar, Kalynivka și Ivanivske.

Pe frontul Toretsk, rușii au efectuat nouă atacuri aeriene în apropiere de Dachne, Toretsk și Nelipivka.

Pe frontul de la Pokrovsk, apărătorii ucraineni au respins 32 de atacuri rusești. Rușii au bombardat Novooleksandrivka, Vozdvyzhenka, Svyrydonivka, Hrodivka, Ivanivka, Novohrodivka, Mykhailivka și Marynivka.

Pe frontul Kurakhove, forțele de apărare ale Ucrainei au blocat atacul rușilor în apropierea așezărilor Heorhiivka, Ukrainsk și Krasnohorivka. Rușii au încercat de 29 de ori să spargă apărarea ucraineană de acolo.

Pe frontul Vremivka, rușii au efectuat două atacuri asupra pozițiilor ucrainene din apropierea orașului Vuhledar.

Pe frontul Orikhiv, o confruntare a avut loc în apropierea satului Mali Shcherbaky.

Pe frontul Prydniprovske nu a fost pierdut niciun teritoriu. Forțele ucrainene au respins cu succes șapte atacuri rusești.

Pe fronturile Volyn și Polissia, situația operațională nu s-a schimbat semnificativ. Nu există dovezi ale formării de grupuri ofensive rusești acolo.

La granița cu regiunile Cernihiv și Sumi, rușii își mențin prezența militară și folosesc avioane de pe teritoriul Federației Ruse și bombardează așezările.

Între timp, trupe ruse au suferit pierderi semnificative ca trupe și ca echipament.

 

Subiecte în articol: Kursk Rusia Ucraina Război Ucraina
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile