Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Rușii au făcut un clip cu o rachetă nucleară care cade în Westminster și distruge Londra: "Totul e vaporizat"

Rușii au făcut un clip cu o rachetă nucleară care cade în Westminster și distruge Londra: "Totul e vaporizat"

de Adrian Iclozan    |   

Țargrad TV, un post TV rus înființat de omul de afaceri Konstantin Malofeev, a difuzat pe canalul său Telegram o animație video foarte convingătoare, în care o rachetă cu focos nuclear distruge Londra, semnalează Antena 3 CNN.

Malofeev, în vârstă de 50 de ani, este un bancher de investiții și mogul media cunoscut drept „oligarhul ortodox” datorită legăturilor sale cu biserica rusă.

Clipul propagat pe internet de televiziunea sa este în limba engleză și documentează pas cu pas atacul nuclear asupra capitalei britanice.

„O armă nucleară explodează deasupra Londrei. În acest documentar, explorăm consecințele devastatoare ale acestei catastrofe. În cadrul simulării, vom folosi un focos cu un randament de 750 de kilotone.

Este o încărcătură destul de puternică. În simularea noastră, epicentrul exploziei este la Westminster (zona guvernamentală de lângă Palatul Buckingham, n.r.)

La detonare, o minge de foc la fel de fierbinte ca soarele se creează și se extinde rapid, atingând o rază de 950 de metri. Orice lucru prins în această minge de foc este vaporizat instantaneu. Oamenii aflați pe această rază nu vor simți nimic, deoarece viteza de transmitere a impulsurilor nervoase este mai mică (decât cea de propagare a reacției nucleare).

Pe o rază de 5 km de la epicentrul exploziei, Londra, Camden, Kensington, și Brixton vor fi afectate de cele mai mari distrugeri", spune voice over-ul care explică ce se întâmplă în videoclip.

Clip rusesc despre bombardarea nucleară a Londrei: 850.000 de morți și două milioane de răniți

"Ținând cont de densitatea populației din centrul Londrei, bilanțul inițial ar putea depăși 250.000 de morți și aproximativ 600.000 de răniți pe o rază de 10 km (...) Pe această rază, tot ceea ce poate arde va lua foc (...) Multe dintre răni se vor dovedi fatale, iar bolile cauzate de radiații, în special, vor lua vieți în următoarele zile și săptămâni (...)

Pe o rază de 18 km de la epicentru, unda de șoc va fi suficientă pentru a sparge ferestrele, provocând victime suplimentare. Unda de șoc va ajunge în Hounslow, Edgware și Enfield", se mai spune în clipul difuzat de canalul Telegram al Tsargrad TV.

"Victimele estimate în cazul exploziei unei bombe nucleare de 750 de kilotone în Londra ar fi de aproximativ 850.000 de morți și aproximativ două milioane de răniți (...) Problema cu o explozie nucleară în Londra este aceea că Londra nu a fost concepută pentru a supraviețui unui astfel de dezastru", conchid realizatorii acestui clip.

Materialul a fost publicat inițial în urmă cu aproximativ trei luni, dar a fost rostogolit pe internet de Tsargrad cu ocazia disputelor create de cererea Ucrainei de a utiliza rachete occidentale pentru a lovi în profunzimea teritoriului rus, notează Daily Mail.

"Mulți analiști internaționali spun că un astfel de scenariu este puțin probabil, dar în propaganda rusă este foarte importantă alimentare a temerilor. Iar aceste temeri au crescut semnificativ odată cu debutul războiului din Ucraina", a remarcat realizatorul Antena 3 CNN Sergiu Cora.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile