Antena 3 CNN International News Rusia și-a dublat numărul de militari din apropierea Ucrainei, arată un diplomat american

Rusia și-a dublat numărul de militari din apropierea Ucrainei, arată un diplomat american

Rusia a concentrat, probabil, între 169.000 și 190.000 de militari în interiorul și în apropierea Ucrainei.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Estimarea îi aparține lui Michael Carpenter, ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), și a fost făcută într-o reuniune specială a organizației, dedicată tensiunilor ruso-ucrainene, notează CNN.

Sintagma “în interiorul și în apropierea” Ucrainei ține cont de faptul că Ucraina și majoritatea statelor din comunitatea internațională consideră Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, drept “teritoriu ucrainean sub ocupație”.

Estimarea de 190.000 de soldați ruși reprezintă, practic, o dublare a celor 100.000 de militari pe care Moscova îi avea masați la granița ucraineană la 30 ianuarie 2022.

În calculul făcut de ambasadorul american sunt incluse trupele din Belarus și din Crimeea, Garda Națională rusă și alte unități de securitate internă desfășurate în aceste zone și precum forțele controlate de ruși regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Alți oficiali SUA, secondați de liderul NATO, Jens Stoltenberg și de oficiali ai alianței, au atras atenția că anunțurile Moscovei din ultimele zile, privind revenirea la bază a trupelor angrenate în exerciții la frontiera cu Ucraina, trebuie tratate cu precauție și însoțite de dovezi.

Subiecte în articol: Rusia Ucraina Michael Carpenter
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă